400 gram Penne Pasta | |
2 Sjalotte | |
2 tenen Knoflook | |
200 gram Groene Asperges | |
100 gram Babyspinazie | |
190 gram Pesto | |
250 ml Kookroom (plantaardig) | |
250 gram Cherrytomaten | |
1/4 theelepel zout | |
1 eetlepel olijfolie | |
Parmezaanse Kaas |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Na onze twee weken vakantie in Spanje met all inclusive buffet, waar ik heerlijk heb gegeten, was ik wel weer toe aan verse groente en die zelf te koken. Natuurlijk heb ik veel groente en fruit gegeten. Ik was immers in Spanje en bij een buffet werd dat ook ruim aangeboden. Maar zelf verse groente kopen en daarmee koken, daar hou ik gewoon van. Alsof ik er gewoon extra vitamines van binnen krijg. Daarnaast is het Asperges seizoen. Ik ben dol op asperges, mijn gezin wat minder, althans dat dacht ik want wat blijkt mijn mini-foodie Logan houdt er ook van. Ik besloot daarom een pasta pesto met groene asperges en spinazie te maken.
Nu hoor ik je denken, ‘Ja jij hebt een foodie kind, mijn trekt bij groen zijn neus op’. Laat ik meteen die schijn weg halen, want mijn dochter wil dit door de kleur groen ook gewoon niet proberen. Het is een fase zeggen we dan maar toch? toch? toch? Duurt lang die fase of niet!
Is jouw kind niet zo stellig op kleuren en wel dol op pesto. Dan is dit de uitgewezen kans om groene asperges te introduceren. Ik halveer de asperges altijd, maar je kunt ze ook nog kleiner maken natuurlijk. Al om is het echt een heerlijk gerecht. Zowel warm als koud overigens. Want alle ingrediënten werken prima als koude pasta salade! Tip voor de eerste barbecue’s.
Penne Pasta – Wij zijn dol op penne bij de pesto, maar uiteraard kun je ook een andere pasta gebruiken.
Groene Asperges – Je kunt zowel voor hele groene asperges of asperge tips gaan voor dit recept. Wat voor jouw het makkelijkste is.
Babyspinazie – Uiteraard kun je ook gewone verse blad spinazie gebruiken. Bij mij wisselt het wat ik vind en wat in aanbieding is.
Pesto – Verse pesto is het lekkerste, maar een potje is net zo makkelijk. Kies dus zelf wat je gebruikt. Wil je wel verse maken? Bekijk eens het volgende Pesto Recept
Kookroom – Zelf gebruik ik altijd de plantaardige kookroom van blue band of een andere. Hier kun jezelf voor een keuze maken.
Cherrytomaten – Nu hebben wij heel vaak snacktomaten in huis, dus deze wil ik ook wel eens gebruiken. Kijk vooral wat in de aanbieding is en mooi rood is. Rood is smaak!
1
Done
|
Breng een grote pan water aan de kook met een snuf water. | Schil de groene asperges en snij ze door de helft. | Kook de groente asperges 4 minuten in het water. | Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op zij. | Doe de penne pasta in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. |
2
Done
|
Pel en snipper de ui en knoflook. | Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. | Fruit de ui en knoflook 3 minuten tot glazig in de pan. | Voeg de groene asperges toe en roer door de knoflook en ui. | Was de spinazie en scheur deze voor je ze in de pan bij de asperges doet iets kleiner. | Laat de spinazie slinken. | Schenk de pesto en kookroom bij de asperges en spinazie en roer alles goed door elkaar. Laat dit 3 minuten staan. | Zet het vuur laag en laat de saus staan tot de pasta klaar is. | |
3
Done
|
Was de tomaten en halveer. | Roer de pasta en tomaten door de saus OF serveer alles apart, als je kinderen hebt die nog wel eens moeilijk kunnen doen. | Serveer Parmezaanse kaas bij de pasta. |