Directions
Perzik Kersen Cobbler
Zomers vind ik het heerlijk om veel fruit in huis te halen. De eindeloze mogelijkheden van recepten om uit te proberen is een fijne gedachte voor een foodie als ik. Waar ik wel af en toe last van heb door het vele fruit is huis te halen is dat af en toe de fruit bijna van de fruitschaal weg loopt. Natuurlijk zonde om weg te gooien dus wat doe je dan koken! Het ideale dessert om te maken dan is een cobbler.
Cobbler is een nagerecht afkomstig uit Engeland en Amerika. Het is bestaat uit een warme fruitcompote en cake. Het is een onwijs makkelijk dessert om te maken en je kunt allerlei fruit combineren. Echter is een van de meest gemaakte cobblers toch wel een Peach Cobbler.
De perziken en kersen zijn vol op in het seizoen en daarom overal te koop en in de aanbieding. Wat betekend dat ik er genoeg van in huis heb en soms tot ze overrijp zijn. Ik besloot daarom een perzik kersen cobbler te maken. Het was de eerste keer dat ik een cobbler probeerde te maken, maar omdat een cobbler eigenlijk alleen bestaat uit een beslag en fruit is het ontzettend makkelijk en snel te maken. Met wat research naar hoe anderen cobbler maken maakte ik mijn perzik kersen cobbler. Ik had ook nog wat aardbeien in huis dus die had ik er ook toegevoegd maar het recept hieronder is alleen voor perzik en kersen. De cobbler is misschien geen plaatje om te zien, maar met wat verse slagroom erbij heerlijk zowel warm als koud!
Recepthoekje 30-06-2014
Steps
1
Done
|
Was het fruit en maak het zo goed mogelijk droog. | Verwijder de steel en pit van de kersen en halveer de kersen. | Verwijder de pit van de perzikken en snijd in stukjes. | Verwijder de kroon van de aardbeien en snijd in stukken. |
2
Done
|
Doe het fruit in een kom met 1 1/2 eetlepel suiker. Meng het goed door elkaar. |
3
Done
|
Zet een medium ovenschaal (20-30 cm) met de boter in een koude oven.| Verwarm de oven met de schaal erin op 180 graden. | Zodra de boter is gesmolten en begint te bubbelen kun je de schaal uit de oven halen. Maak onder tussen het beslag (zie hieronder). |
4
Done
|
In een kom meng de bloem, 150 gram suiker, bakpoeder en zout door elkaar. | Voeg de melk toe en mix deze door de bloem. | Schenk het beslag in de warme ovenschaal. | Verdeel het fruit over het beslag. | Zet de ovenschaal in de oven voor 40-45 minuten tot het beslag is gerezen en een mooie goudbruine korst heeft. |
5
Done
|
Haal de cobbler uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen voor je hem serveert. | De cobbler is zowel koud als warm lekker. | Serveer met slagroom en ijs. |