Directions
Pompoen Boerenkool Stamppot
Gek op stamppot, maar wil je eens wat anders dan de klassiekers? Probeer deze heerlijke en makkelijke pompoen boerenkool stamppot eens. Allemaal te maken in slechts één pan!
Boerenkoolstamppot is een echt klassiek Nederlands wintergerecht en toch vind ik het ook een echt lastig recept. Soms is het gewoon iets te ruw of rauw. Ik kan het niet omschrijven, maar ik vind het niet altijd even lekker. Het miste gewoon iets. Met nog pompoenpuree in de koolkast besloot ik eens pompoen toe te voegen aan de boerenkool stamppot en dit bleek de perfecte match voor een lekkere stamppot. De smaak van boerenkool matcht namelijk heel goed met de zoete smaak van pompoen. Ik vind dit gerecht dan ook veel lekkerder dan zonder pompoen.
Het is dus een blijvertje en gelukkig maar want in de winter kan ik altijd op één ding rekenen en dat is dat mijn kinderen absolute stamppot fans zijn.
Bij de stamppot serveerde ik rookworst (voor de niet vega kinderen), jus en gebakken uitjes. Dat laatste moesten gekarameliseerde uien zijn, maar dat liep even anders en gelukkig maar want dit was ook heeeeel lekker!
Tevens zonder de toevoegingen, werkt dit gerecht ook perfect als babyvoeding.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. | Schil de aardappelen en snijd in stukken. |
2
Done
|
Doe in een grote pan, eerst de aardappelen, dan de pompoen en daarop de boerenkool. | Vul de pan met water zodat alles bijna onderstaat. | Breng de pan aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat dit 20 minuten staan. Tot de aardappels en pompoen gaar en zacht zijn. |
3
Done
|
Giet de aardappels, pompoen en boerenkool af. | Gooi het allemaal terug in de pan samen met de boter. | Pureer met een stamper of staafmixer. | Schenk een beetje boter erbij en pureer tot gewenste substantie. | |
4
Done
|
Serveer de Pompoen Boerenkool stamppot met jus, rookworst en gebakken uitjes. |