500 gram pompoen | |
1 (200 gram) wortel | |
1 ui | |
1 kg aardappels (kruimig) | |
25 gram boter | |
1 worst (200 gram) chorizo |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Babyvoeding en een Maaltijd voor hele gezin!
Breekt de herfst aan dan betekend het dat een van mijn favoriete groenten in het seizoen is: de pompoen. Waarom een favoriet? Omdat je er zoveel kanten mee op kan en het erg toegankelijk is voor kinderen qua smaak. Je kunt er mee bakken, ontbijtjes mee maken of gewoon een lekkere Hollandse stamppot. Sinds Logan voor het eerst over moest geven is hij weer wat moeilijker gaan doen als het gaat om eten. Hij eet op zich alles wel, maar het gaat er niet altijd liefdevol in. Het enige wat ik weet wat er wel altijd in gaat is stamppot of gewoon aardappels en groenten. Met de pompoen in het seizoen besloot ik eens pompoen hutspot met chorizo te maken. Een Hollandse klassieker met een twist.
Ik ben dol op hutspot, vooral de kliekjes die over blijven die ik de volgende dag op bak en op brood eet, maar dat mogelijk een andere keer. Heerlijk Hollandse Hutspot met jus en een rookworst! Een paar jaar geleden echter kwam ik het recept voor hutspot met gebakken chorizo tegen en dat is een lekkere combo. Sinds dien laten wij geregeld de rookworst achterwegen en bak ik chorizo blokjes zoals je spekjes zou op bakken. Lekker krokant met een beetje pit! Perfect ook voor de pompoen hutspot, want pompoen is best zoet en dat kun je dan lekker in balans brengen met de chorizo.
Gezien Logan nog al moeilijk doet met eten afgelopen 2 weken, dacht ik ‘die chorizo die laat hij links liggen’. Uiteraard had ik mij vergist want ‘mag ik meer vleesjes’ was het gevolg.
De pompoen hutspot kan ook heel goed als babyhapje werken. Al vanaf 7 maanden kun je zeker deze stamppot introduceren. Wel raad ik aan de uien en chorizo achterwegen te laten. Wil je wel de ui erin laten? Zou ik het pas vanaf 9 maanden introduceren.
Het is in elk geval een maaltijd voor het hele gezin! AAN TAFEL…
1
Done
|
ChorizoSnij de chorizo in blokjes. | Zet een koekenpan op het fornuis en laat deze warm worden. | Voeg de chorizo blokjes toe aan de pan en bak de chorizo krokant in 5-8 minuten. | Haal de chorizo uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. |
2
Done
|
Hutspot GroentenSchil de pompoen, verwijder de zaden en snij de pompoen in blokjes. | Indien nodig rasp de wortels en snij de wortels in stukken niet groter dan 2 cm. | Pel de ui en snij in dunne ringen. | Vul een pan met ruime hoeveelheid water en voeg de pompoen, wortel en ui toe. Breng de pan aan de kook en laat het op een middelhoog vuur 20 minuten staan. (Voeg eventueel wat zout toe) | Giet de groenten af. | |
3
Done
|
AardappelenVul een pan met ruime hoeveelheid water. Voeg de aardappelen toe en breng het water aan de kook. (Voeg eventueel wat zout toe) | Kook de aardappelen voor 20 minuten (tenzij anders vermeld op de aanwijzingen van de verpakking.) | Giet de aardappelen af. | |
4
Done
|
ServerenVoeg de groenten bij de aardappelen en de blokjes boter. | Pureer alles tot een stamppot. | Serveer de stamppot met de chorizo blokjes er boven op . |