1 rol (500 gram) Pizzadeeg | |
1 Ei | |
3 etlp Baking Soda | |
Zee zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Party Snack
Ik hou van pretzels, bretzels of welke naam je er ook aan geeft. Ik vind het deeg lekker en ik hou van het zout. Over het algemeen vinden kinderen pretzels ook wel lekker. Vooral vanwege het zout. Zout is natuurlijk niet het beste ingrediënt om aan kinderen te geven. Sinds ik kinderen heb kook ik bijna amper met zout en mis ik het? Nee! Als ergens zout in zit proef ik dit direct, maar mijn pretzels heb ik wel lekker zout. Maak je iets zelf dan kun je uiteraard goed bepalen wat erin gaat en zo ook de hoeveelheid zout. Maak daarom eens pretzel bites als snack of zoals ik dat deed als een party snack.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 170 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Rol kleine balletjes van het pizzadeeg de grote van een golfbal.| Snij een kruis in het deeg aan de bovenkant.| Breng een pan water aan de kook en voeg de baking soda toe. | Leg de deeg balletjes met een schuimspaan 1 minuut in het water. | Leg de deeg balletjes op de bakplaat. | |
3
Done
|
Klus het ei los in een kommetje en smeer het ei mengsel over de deeg balletjes. | Doe op elk deegballetje wat zee zout korrels. | Zet de bakplaat in de oven en bak de pretzels 15 minuten in de oven.| Laat de pretzels afkoelen. |