Pumpkin Spice Pancakes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

260 gram bloem
3 tlp baking powder
1 tlp baking soda
1/2 tlp zout
1 tlp kaneel
2 tlp pumpkin spice
2 etlp basterd suiker
125 ml karnemelk
250 ml havermelk (of gewone melk)
400 gram pompoenpuree
1 ei
boter of kokosolie
Topping
(ahorn) siroop
poedersuiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

12+ maanden

Directions

Pumpkin Spice Pancakes

Het pompoen seizoen is mijn favoriete seizoen en ik denk dat mijn familie er een beetje gek van wordt. Mijn man bijvoorbeeld houdt helemaal niet van pompoen. Althans hij is er niet dol op. Mijn kids gelukkig wel en dus ben ik lekker aan het bakken en koken met pompoen. De aankomende weken zullen jullie dan ook genoeg pompoen recepten op de blog zien. Dus ik hoop dat jullie wat pompoenpuree klaar hebben staan. Ik weet zeker dat jullie je dag willen beginnen met pumpkin spice pancakes.

American Pancakes zijn mijn favoriet. Ontbijt, lunch of diner. Hier kan je mij echt wakker voor maken. Tijdens mijn zwangerschap maakte ik ze zelfs om 22:00 omdat ik er zoń zin in had. Deze pompoen variant maak ik ook maar wat graag. Het voelt als een warme deken die je in het najaar wel weer van zolder kunt pakken.

 


Ingrediënten Toegelicht:

  • Pompoenpuree recept? Klik hier.
  • Pumpkin spice recept? Klik hier. Pumpkin Spice kun je eventueel vervangen met speculaas of koekkruiden.

 

Steps

1
Done

In een kom meng de bloem, baking powder, baking soda, zout, kaneel, pumpkin spice en suiker. | Voeg de karnemelk, (haver)melk, pompoenpuree en ei toen en mix alles door elkaar tot een gladbeslag. |

2
Done

Verhit 1 etlp boter of kokosolie in een koekenpan. | Schep 2 etlp beslag in de pan. Je maakt kleine dikke Amerikaanse pannenkoeken. Het beslag moet dus niet in de hele pan. Je kunt 3 pannenkoeken tegelijkertijd in één pan maken. | Als de bovenkant van de pannenkoeken beginnen te bubbelen kun je de pannenkoeken om draaien. Na ongever 3-4 min.

3
Done

Serveer 2-3 pannenkoeken op elkaar met wat poedersuiker en warme (ahorn) siroop.

4
Done

Over? Bewaren

Heb je pannenkoeken over? Bewaar deze dan in de koelkast 2 dagen of in de vriezer 2 weken.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vijg en Perenmoes | Babies Kitchen
previous
Vijg en Perenmoes [Babyvoeding]
Geroosterde PompoenPitten | Babies Kitchen
next
Geroosterde Pompoenpitten

Add Your Comment