280 gram bloem | |
1/2 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
115 gram + extra ongezouten boter (zacht) | |
380 gram suiker | |
2 eieren | |
1 tlp vanille aroma | |
1/2 tlp amandel aroma | |
290 ml melk | |
1 tlp kleurstof (rood, groen, blauw, geel, paars) | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Regenbogen!
Babies Kitchen bestaat al weer 1 jaar! Waar een feestje is hoort ook taart, daarom een regenboog cake. Wie houdt er nou niet wat een kleurrijke regenboog. De regenbogen, unicorns en zeemeermin thema’s vliegen je op dit moment om de oren. Daar doe ik dan gewoon lekker aan mee met een makkelijk recept waar je elke regenboog lover blij mee maakt: een regenboog cake.
Zoals ik zei een heel makkelijk recept met een basis cake recept wat ik graag gebruik en wat kleurstof. Ik heb geen natuurlijke kleurstoffen gebruikt, maar gewoon uit de winkel. Ik wou namelijk dat de kleuren lekker fel waren. De volgorde en patroon mag je helemaal zelf verzinnen. Het is dan wel een regenboog, maar qua kleuren volgorde hebben wij hem niet zo aangehouden. Have fun en geniet lekker van een plakje cake!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het cakeblik in. Snijd een strook van het bakpapier zo dat het in het blik past met een stuk over de randen heen. Als je de bakpapier strook in het cakeblik doet, moet alleen 2 kleine uiteinden niet bedekt zijn. Duw het papier goed aan. |
2
Done
|
In een kom meng met een mixer de boter en suiker. Voeg de vanille aroma, amandel aroma en eieren toe en mix deze door de boter. |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel en de melk om en om toe aan de boter. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag. |
4
Done
|
Neem 5 kommetjes en verdeel het beslag over de kommen. |
5
Done
|
Neem het bakblik en schep om de beurt 2 eetlepels van het gekleurde beslag in het bakblik. Hier kan je een patroon in kleuren creëren. *Aan het einde kan je nog een mes door het beslag halen om een wat marmer patroon te maken. |
6
Done
|
Zet het bakblik in de keuken voor 30-40 minuten. De cake is klaar ls je een saté prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake compleet afkoelen voor je hem aansnijd. |
2 Comments Hide Comments
Hai. Wat voor bloem gebruik je om dit recept te maken ?
Ik gebruik voor al mijn gerechten Patentbloem, tenzij anders vermeld.