2 eetlepels olie (olijf of kokos) | |
1 sjalot | |
2 stengels bleekselderij | |
100 gram wortel / peen julienne gesneden | |
1 aardappel (kruimig) | |
1 theelepel Provençaalse kruidenmix | |
2 bouillonblokje (groente) | |
1 liter water | |
200 ml plantaardige kookroom (blue band) | |
1 eetlepel maïzena | |
500 gram gnocchi | |
paar blaadjes peterselie (vers) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegan Comfort Food
[sponsored] Volg je Kidshoekje.nl op Instagram dan heb je vaak genoeg in de Stories gehoord dat wij amper nog vlees eten. Ik wil ons zeker niet vegetarisch noemen, vooral de kids hebben nog wel eens vlees als broodbeleg. Maar tegenwoordig eten wij misschien één keer per maand een keertje vlees. Daarnaast probeer ik ook graag plantaardige producten en was daarom blij verrast dat een groot merk als Blue Band nu ook die richting op gaat. Hun nieuwste product plantaardige kookroom! Ik werd gevraagd om met dit nieuwe product een ultieme Comfort Food gerecht te maken om het gerecht te proberen. Het resultaat: romige vegan gnocchi soep.
Comfort Food is mijn favoriete eten en bij comfort food moest ik direct aan pasta en soep denken. Gerechten die je in een kom kan eten en je gewoon dat heerlijke warme gevoel van binnen geeft. Daarnaast zijn kinderen over het algemeen, of in elk geval bij ons, dol op pasta. Het staat ook vaak op kindermenu’s in restaurants. Omdat ik niet zomaar een pasta wou maken en met het wisselende winter/lente weer graag soep maak ging ik voor een romige gnocchi soep. Een gebonden soep met groente en de romige smaak van de plantaardige kookroom van Blue Band. Het was uiteraard de eerste keer dat ik deze kookroom gebruikte en ik was blij verrast. Hij was namelijk dik en romig. Plantaardig kan nog wel eens wat dunning uitvallen en deze kookroom doet dat zeker niet. Toch besloot ik om de soep iets gebonden te maken er nog wat maïzena aan toe toevoegen, maar dat is misschien meer ook een gewoonte.
De soep viel goed in de smaak bij de kids mede door de gnocchi, waar zij zo dol op zijn. Ben je nou bang voor groente die aan de kant worden gezet? Pureer de groente dat iets voor je de gnocchi toevoegt. Dan weet je zeker dat ook de groentjes naar binnen gaan.
Het is de Week Zonder Vlees! Ben je op zoek naar nog meer vegetarische en vegan recepten waar ook jouw kinderen van zullen smullen? Klik hier! Ik heb alle vegetarische recepten op een plek verzameld.
1
Done
|
Pel en snipper de sjalot. | Was de bleekselderij, snij de uiteinden af en de rest in dunne plakjes. | Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. | Indien niet kant-en-klaar gekocht, snij de wortel tot kleine lucifer stokjes. | |
2
Done
|
In een grote soeppan verwarm 2 eetlepel olie en fruit de ui tot glazig. | Voeg de bleekselderij, wortel en aardappel toe en bak deze 5 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje er overheen en voeg de Provençaalse kruiden met wat zout en peper toe en roer deze door. | Schenk 1 liter water bij en breng de bouillon aan de kook. | Laat het 15 minuten staan tot de groente en aardappel zacht zijn. | |
3
Done
|
Neem wat kookvocht uit de pan en in een kom. | Roer hier de maïzena doorheen en schenk deze terug samen met de kookroom. | Voeg de gnocchi toe aan de soep en roer alles door. Laat de soep nog 5 minuten pruttelen tot de gnocchi gaar is. | Serveer met wat verse peterselie eroverheen. |