Sinaasappel Koolsla

0 0
Sinaasappel Koolsla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Salade
2 Sinaasappel
150 gram rode kool (fijn gesneden)
150 gram spitskool (fijn gesneden)
2 eetlepels zonnebloempitten
Dressing
3 eetlepels (plantaardige) Yoghurt
5 takjes bieslook (fijn gehakt)
1/2 theelepel witte wijnazijn
1/2 citroen
1/4 theelepel (snufje) peper
1/4 theelepel (snufje) zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Sinaasappel Koolsla

Een rauwkostsalade als koolsal is zo’n gerecht waar je dol op bent of niet. Ik vind het heerlijk. Vooral als bijgerecht bij bijvoorbeeld hamburgers of de barbecue. Het maken van een koolsla is helemaal niet moeilijk en als je het eens wilt proberen, maak dan eens deze sinaasappel koolsla met zonnebloempitten.

Koolsla kan heel veel mayonaise bevatten of veelte veel dressing. Ik vindt dat jammer want dat kan onwijs de smaak weg nemen van de ingrediënten. Ik besloot daarom ditmaal voor een yoghurt dressing die lekker fris en perfect is om de sinaasappel smaak naar boven te laten komen. Uiteraard kan de yoghurt dressing voor tal van gerechten, maar bij deze sinaasappel koolsla brengt hij alles heel goed samen.

Vegan / Lactosevrij

Deze koolsla kun je heel goed vegan of lactose vrij maken. Zelf heb ik een lactose intolleratie en kies daarom vaak voor lactose vrije of plantaardige varianten yoghurt. Voor de dressing gebruikte ik daarom Griekse Yoghurt van Oatley.

 


Recepthoekje 24-02-2016

Steps

1
Done

Voorbereiding

Was de bieslook en hak fijn. | Was de sinaasappels. | Rasp de schil van één sinaasappel. | Schil alle sinaasappels. Snij eventueel het witte vlies eraf. | Snij het vruchtvlees van de sinaasappels in stukjes. | Was en snijd de rodekool en spitskool klein. |

2
Done

Dressing

In een kom meng de yoghurt, bieslook, witte wijnazijn en sap van de citroen door elkaar. | Voeg nog een 1/4 theelepel zout en peper toe en roer goed door.

3
Done

Zonnebloempitten

Verwarm een droge koekenpan en rooster hier de zonnebloempitten 3 minuten in op medium warmte. Let op dat ze niet verbranden! | Haal ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.

4
Done

In een salade kom meng de rode kool en spitskool met de sinaasappels. | Roer de sinaasappelrasp er doorheen. | Roer de dressing door de salade. | Verdeel de zonnebloempitten over de salade.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kokos Groene Curry met kokosrijst - Kidshoekje.nl
previous
Kokos Groene Curry met Kokosrijst
Kokos brownies - Kidshoekje.nl
next
Kokos Brownies

Add Your Comment