Directions
Sloppy Joe Gevulde Paprika (Vegetarisch)
‘Dat zal mijn kind wel niet lusten.’ Van de week deelde ik het recept voor Bloemkool Chili, waarbij ik dat gerecht op tafel zette met die gedachte. Voor 2024 wil ik dat vaker gaan doen: gewoon gerechten maken, ook al denk ik dat mijn kinderen het mogelijk niet lekker zullen vinden. Als ik ze niet maak, zullen ze ze ook nooit kunnen proeven, en hun smaak verandert sneller dan die van volwassenen. Daarom besloot ik naast Chili ook weer eens Sloppy Joe gevulde paprika te maken, maar dan vegetarisch.
Sloppy Joe is een Amerikaans comfort food gerecht, een broodje met gehakt, ui, tomatensaus, worcestersaus en andere kruiden. Waarom de naam? Omdat je dit gerecht absoluut niet netjes kunt eten. Het gehaktmengsel zuigt zich helemaal op in het hamburgerbroodje en druipt er als het ware af. Je eet het Sloppy (knoeien). Nu verbaasde het mij dat ik geen origineel Sloppy Joe sandwich recept op een van mijn blogs heb staan. We eten het niet heel vaak, maar wel genoeg dat ik al eens een recept heb kunnen delen. Wel heb ik op Kidshoekje het recept voor Sloppy Joe Macaroni staan, maar nu gingen we voor een gevulde paprika.
Paprika’s kun je met allerlei heerlijke mengsels vullen. Ik maak het bijvoorbeeld best vaak met quinoa. Om het vullend te maken is het goed om iets van rijst of ander graan toe te voegen, en voor dit recept besloot ik aan het Sloppy Joe gehaktmengsel rijst toe te voegen. Vervolgens vullen en afmaken met een kaas dakje.
Het gerecht was heerlijk, vooral Logan was groot fan van het Sloppy Joe gehaktmengsel. Parker (5 jaar en in een moeilijke eetfase) was iets minder fan. Na twee happen wilde ze niet meer en heb ik haar toen wat rijst en rauwkost gegeven. Volgende keer beter.
Ik maakte de Sloppy Joe met plantaardig gehakt, je kunt het echter ook prima met gewoon runder- of varkensgehakt maken. Hierbij duurt het gerecht alleen iets langer om het gehakt te rullen en gaar te bakken.
Recept: Sloppy Joe Mac en Cheese
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | vet een ovenschaal waar de 4 paprika's in passen in met wat olie. | |
2
Done
|
Was de paprika's en snijd het kapje met de steel af. (Gooi niet weg). | Verwijder de zaadlijst. | Pel en snipper de ui en de knoflook. | Snij de stukjes paprika van het kapje in kleine blokjes. | |
3
Done
|
Doe wat water in een kleine pan en breng dit aan de kook. | Voeg de rijst toe en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de rijst af. |
4
Done
|
Breng een grote pan water aan de kook. | Doe de paprika's in het kokende water en zorg dat ze goed onder staan. | Laat de paprika's 8 minuten in het kokende water. | Haal de paprika's met een schuimspaan uit het water. Laat goed uit lekken en zet ze in de ovenschaal recht op met de openkant naar boven. | |
5
Done
|
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan. | Fruit de ui in de koekenpan. | Voeg de knoflook en paprika toe en bak kort mee (4 min). | Voeg het plantaardige gehakt toe en bak kort mee. (Gebruik je echt gehakt dan moet deze langer worden gebakken tot deze gaar is.) | Voeg de bruine suiker, Tomatenblokjes, worcestershire, paprika poeder, rijst en 1/4 theelepel zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. | Laat dit 5 minuten staan terwijl je regelmatig in de pan roert. | |
6
Done
|
Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan het gehakt mengsel en roer goed door. | Vul met een eetlepels de paprika's tot de rand met het gehakt mengsel. | Verdeel de overige kaas over de bovenkant van de paprika's. | Zet de ovenschaal met paprika's in de oven voor 15-20 minuten tot de kaas is gesmolten is. (Zet eventueel de laatste 5 minuten de grill functie aan). |
7
Done
|
Serveer de gevulde paprika's met een frisse salade of wat rauw kost! |