1 blik (400 gram) Tomatenblokjes (blik) | |
250 ml Water | |
1 bouillonblokje (groente) | |
300 gram linzen (gedroogd) | |
1/2 ui | |
2 tenen knoflook| | |
2 tlp garam masala | |
1 tlp kurkuma | |
1 blik (400 ml) kokosmelk | |
1/2 tlp peper en zout | |
Erbij |
|
300 gram Rijst (of kokosrijst) | |
1 p.p. Naan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Slow Cooker 2/3 liter
Ja ik ben weer aan de slag gegaan met de slow cooker en ik heb gemerkt dat vooral in het weekend ik het heerlijk vind om hem te gebruiken. ’s Morgens alles in de slow cooker gooien en hem aanzetten en ’s avonds als het tijd is om aan tafel te gaan is het eten klaar. Okay in alle eerlijkheid moest ik voor dit gerecht nog wel even kokosrijst maken, maar dat is een klein klusje. Bij de kokosrijst maakte ik namelijk slow cooker kokos linzencurry. Een milde curry helemaal kidsproof en mijn kinderen geven het de MMMMM lekker stempel.
Uiteraard was de eerste reactie van Logan “Blea dit lust ik niet”. Waar op wij vaak reageren, je hebt dit nog nooit geproefd en vervolgens gooien we of de uitspraak “Je weet niet of je het lust tot je het probeert” erin. Of “Groene Eieren met Ham” (verhaaltje van Dr Seuss). Daarnaast zat er dessertrijst bij of toetjesrijst. Zo noemen wij namelijk kokosrijst omdat het net een kokos nagerecht is wat je eet. Vooruit dan toch die hap curry en hup het bordje was weer leeg. Zelfs Parker die nu richting de “twee is nee” fase gaat, was heerlijk aan het smikkelen.
Zelf vind ik het nog lekker om wat cashewnoten over de rijst heen te doen, maar dit is iets waar Logan niet zo dol op is en waar ik voor Parker (20 mnd) nog wat voorzichtig soms ben.
Heb je een slow cooker dit is dan zeker een recept om te proberen.
Klik hier voor het recept voor kokosrijst
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
5 min
|
Pel en hak de knoflook fijn. | Pel en snipper de ui. |
2
Done
6-8 uur
|
Doe de tomatenblokjes, 250 ml water, bouillonblokje, linzen, ui, knoflook, garam masala, kurkuma, snuf je zout en peper en de kokosmelk in de slow cooker. | Roer alles goed door. | Zet de slow cooker 7 tot 8 uur op laag aan. (of 6 uur op hoog). |
3
Done
30 min
|
ErbijBereid de rijst en de naan een half uur voor het serveren volgens de aanwijzingen van de verpakking. | |
4
Done
|
Serveer de rijst met de kokos linzen curry eroverheen. |