Mexicaanse Ovenschotel Met Pulled Oats

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram enchiladassaus / salsasaus
1 zak (185 gram) dorito's (nacho)
200 gram ijsbergsla
125 gram crème fraîche
1,5 etlp olie
175 gram pulled oats
200 gram zwarte bonen
150 gram geraspte kaas
2 etlp taco kruiden

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch

Directions

Mexicaanse Ovenschotel met Pulled Oats

Wij zijn gewone pure Hollanders, maar in onze familie hebben wij wel een familie recept voor een Mexicaanse (TexMex) Ovenschotel. Vroeger was het altijd een feestje als we dit gingen eten. Ik was er dol op. Sins ik uit huis ben (al bijna 15 jaar) maak ik het eigenlijk nooit. Ik moest zelfs mijn moeder weer om het recept vragen toen ik het laatst wou maken. En krijg dan een prachtige foto van een heel oud blaadje waar het op staat geschreven. Mijn moeder had het zelfs overgeschreven, omdat het op de foto niet goed te zien was.

Aan familie recepten hoor je niet te zitten. Wat ik wel heb gedaan, want ik wou een vegetarische variant maken en ik had nog enchiladas saus die ik juist voor dit recept wou gebruiken. Dit is dus niet mijn familie recept wat ik hier deel, maar Mexicaanse Ovenschotel met Pulled Oats.

Mocht je pulled oats nog niet kennen, het is mijn favoriete plantaardige vervanger voor gehakt. De structuur wijkt niet veel af van gehakt en de smaak kun je zelf aanpassen met kruiden. Absolute aanrader. Toch liever vlees? Je kunt uiteraard ook gehakt voor dit recept gebruiken, maar dan wel eerst rullen voor je de kruiden en bonen toevoegt.

Verder gebruikte ik mijn zelfgemaakte enchiladas saus, maar origineel gebruikt mijn moeder gewoon salsa saus. Dit kan dus ook gewoon voor het gemak.

Makkelijk, lekker en comfort food voor het hele gezin wat wil je nog meer!


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Was en snij de ijsbergsla in reepjes.

2
Done

Verdeel 4 etlp enchilada of salsasaus over de bodem van een ovenschaal. | Doe hier een goede laag dorito's chips over.| Verdeel de ijsbergsla over de chips.

3
Done

In een kom meng de rest van de salsa met de crème fraîche. | Schenk de crème fraîche over de ijsbergsla in de ovenschaal. |

4
Done

Giet de bonen in een vergiet en spoel af met koud water. | Verhit 1,5 etlp olie in een koekenpan en doe hier de pulled oats, bonen en taco kruiden in. | Bak deze 5 minuten. | Schep de pulled oats over de crème fraîche in de ovenschaal. | Dek af met de geraspte kaas. | Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de gaat goed gesmolten is. | Serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Gnocchi Spinazie en Pesto | Babies Kitchen
previous
Gnocchi Spinazie en Pesto
Slow Cooker Kokos Linzencurry | Babies Kitchen
next
Slowcooker Kokos Linzencurry

Add Your Comment