Slow Cooker Kokos Linzencurry

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 blik (400 gram) Tomatenblokjes (blik)
250 ml Water
1 bouillonblokje (groente)
300 gram linzen (gedroogd)
1/2 ui
2 tenen knoflook|
2 tlp garam masala
1 tlp kurkuma
1 blik (400 ml) kokosmelk
1/2 tlp peper en zout
Erbij
300 gram Rijst (of kokosrijst)
1 p.p. Naan

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Slow Cooker 2/3 liter

Directions

Slow Cooker Kokos Linzencurry

Ja ik ben weer aan de slag gegaan met de slow cooker en ik heb gemerkt dat vooral in het weekend ik het heerlijk vind om hem te gebruiken. ‘s Morgens alles in de slow cooker gooien en hem aanzetten en ‘s avonds als het tijd is om aan tafel te gaan is het eten klaar. Okay in alle eerlijkheid moest ik voor dit gerecht nog wel even kokosrijst maken, maar dat is een klein klusje. Bij de kokosrijst maakte ik namelijk slow cooker kokos linzencurry. Een milde curry helemaal kidsproof en mijn kinderen geven het de MMMMM lekker stempel.

Uiteraard was de eerste reactie van Logan “Blea dit lust ik niet”. Waar op wij vaak reageren, je hebt dit nog nooit geproefd en vervolgens gooien we of de uitspraak “Je weet niet of je het lust tot je het probeert” erin. Of “Groene Eieren met Ham” (verhaaltje van Dr Seuss). Daarnaast zat er dessertrijst bij of toetjesrijst. Zo noemen wij namelijk kokosrijst omdat het net een kokos nagerecht is wat je eet. Vooruit dan toch die hap curry en hup het bordje was weer leeg. Zelfs Parker die nu richting de “twee is nee” fase gaat, was heerlijk aan het smikkelen.

Zelf vind ik het nog lekker om wat cashewnoten over de rijst heen te doen, maar dit is iets waar Logan niet zo dol op is en waar ik voor Parker (20 mnd) nog wat voorzichtig soms ben.

Heb je een slow cooker dit is dan zeker een recept om te proberen.

 


Klik hier voor het recept voor kokosrijst

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done
5 min

Pel en hak de knoflook fijn. | Pel en snipper de ui.

2
Done
6-8 uur

Doe de tomatenblokjes, 250 ml water, bouillonblokje, linzen, ui, knoflook, garam masala, kurkuma, snuf je zout en peper en de kokosmelk in de slow cooker. | Roer alles goed door. | Zet de slow cooker 7 tot 8 uur op laag aan. (of 6 uur op hoog).

3
Done
30 min

Erbij

Bereid de rijst en de naan een half uur voor het serveren volgens de aanwijzingen van de verpakking. |

4
Done

Serveer de rijst met de kokos linzen curry eroverheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mexicaanse Ovenschotel Met Pulled Oats | Babies Kitchen
previous
Mexicaanse Ovenschotel Met Pulled Oats

Add Your Comment