Slowcooker Rendang

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

95-100 gram rendang boemboe
600 gram riblappel
1 etlp azijn
1 blik (400 ml) kokosmelk
1 sereh (citroengras)
1 etlp boter
Erbij
300 gram rijst

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

slow cooker

Cuisine:

    Directions

    Slow Cooker Rendang

    Een gerecht wat ik van moeder echt moest proberen in de slow cooker was rendang. Het Indonesische vleesgerecht met een rijke smaak en heel erg mals vlees. Zelf ben ik niet dol op rendang, niet vanwege de smaak, maar vanwege het vlees. Ik hou gewoon niet zo van draadjesvlees. Nooit van gehouden. Al vind ik stoofvlees of rendang er nog zo lekker uit zien en ruiken. Ik ben er gewoon niet zo dol op. De slow cooker staat vooral bekend om het langzaam garen van vlees op de zelfde temperatuur.  De reden dat veel mensen het aanschaffen. Inmiddels weten jullie waarschijnlijk al dat, dat bij mij niet de reden was, maar toch moest ik eens rendang in de crockpot maken.

    Een recept met weinig handeling en waar vooral een heerlijke geur van af komt. Bij de rendang serveerde ik rijst en Aziatische knoflook sesam boontjes (want ik wil altijd groente erbij). Wat vond ik? De smaak was heerlijk en het vlees was heel erg mals. Ik blijf erbij ik ben niet dol op stoofvlees, maar dit was wel lekker. We hadden zoveel in onze kleine slow cooker dat de volgende dag Marcel het ook nog op een pistolet at met peper en zuur. Aanrader dus.

    Wat vonden de kinderen? Beide trokken bij het zicht hun neus op. Parker bleef moeilijk doen, maar dat doet ze al snel. Logan vond het niet vies, maar ook niet geweldig. Een smaak waar ze dus even aan moeten wennen. Toch wou ik het even delen voor de stoofvlees lovers!


    Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

    Steps

    1
    Done

    Snij de riblappen in stukken. | Verhit 1 etlp boter in een koekenpan en braad het vlees rond om aan. |

    2
    Done
    8 uur

    Slowcooker

    Doe het vlees en de azijn in de slow cooker en schep het om. | Voeg de boemboe toe en roer alles door. | Schenk de kokosmelk erbij. | Kneus citroengras, maak er een knoop in en leg deze in de slow cooker. | Zet de slow cooker 8 uur op laag of 5-6 uur op hoog.

    3
    Done

    Rijst

    Bereid een half uur voor je het eten gaat serveren de rijst voorbij de rendang. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Spinazie Citroen Risotto | Babies Kitchen
    previous
    Spinazie Citroen Risotto 
    Recept Leftover Aardappelpuree Gnocchi | Babies Kitchen
    next
    Leftover Aardappelpuree Gnocchi

    Add Your Comment