95-100 gram rendang boemboe | |
600 gram riblappel | |
1 etlp azijn | |
1 blik (400 ml) kokosmelk | |
1 sereh (citroengras) | |
1 etlp boter | |
Erbij |
|
300 gram rijst |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
slow cooker
Een gerecht wat ik van moeder echt moest proberen in de slow cooker was rendang. Het Indonesische vleesgerecht met een rijke smaak en heel erg mals vlees. Zelf ben ik niet dol op rendang, niet vanwege de smaak, maar vanwege het vlees. Ik hou gewoon niet zo van draadjesvlees. Nooit van gehouden. Al vind ik stoofvlees of rendang er nog zo lekker uit zien en ruiken. Ik ben er gewoon niet zo dol op. De slow cooker staat vooral bekend om het langzaam garen van vlees op de zelfde temperatuur. De reden dat veel mensen het aanschaffen. Inmiddels weten jullie waarschijnlijk al dat, dat bij mij niet de reden was, maar toch moest ik eens rendang in de crockpot maken.
Een recept met weinig handeling en waar vooral een heerlijke geur van af komt. Bij de rendang serveerde ik rijst en Aziatische knoflook sesam boontjes (want ik wil altijd groente erbij). Wat vond ik? De smaak was heerlijk en het vlees was heel erg mals. Ik blijf erbij ik ben niet dol op stoofvlees, maar dit was wel lekker. We hadden zoveel in onze kleine slow cooker dat de volgende dag Marcel het ook nog op een pistolet at met peper en zuur. Aanrader dus.
Wat vonden de kinderen? Beide trokken bij het zicht hun neus op. Parker bleef moeilijk doen, maar dat doet ze al snel. Logan vond het niet vies, maar ook niet geweldig. Een smaak waar ze dus even aan moeten wennen. Toch wou ik het even delen voor de stoofvlees lovers!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Snij de riblappen in stukken. | Verhit 1 etlp boter in een koekenpan en braad het vlees rond om aan. | |
2
Done
8 uur
|
SlowcookerDoe het vlees en de azijn in de slow cooker en schep het om. | Voeg de boemboe toe en roer alles door. | Schenk de kokosmelk erbij. | Kneus citroengras, maak er een knoop in en leg deze in de slow cooker. | Zet de slow cooker 8 uur op laag of 5-6 uur op hoog. |
3
Done
|
RijstBereid een half uur voor je het eten gaat serveren de rijst voorbij de rendang. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. |