Directions
Slow Cooker Vegetarische Bokbier Stoof
Marcel at laatst een vegetarische stoof tijdens het uit eten gaan. Een leuk idee om thuis ook eens te maken! Ik dook Pinterest in voor inspiratie en vond een ‘Irish Stew’. Met een beetje aanpassing ontstond deze Slow Cooker Vegetarische Bokbier Stoof.
Sinds ik het kookboek Het Vega Slowcookerboek van Sabrina Koning heb, gebruik ik onze slowcooker veel vaker. Eerder dacht ik dat het apparaat vooral handig was voor vleesgerechten, maar ik maak nu de lekkerste vegetarische creaties. Deze stoof is een heerlijk winters gerecht vol groenten, linzen en natuurlijk de smaakmaker: bokbier.
Vraag je je af of dit geschikt is voor kinderen? Geen zorgen! Tijdens de drie uur kooktijd verdampt de alcohol volledig.
Liever zonder bier? Gebruik een alcoholvrij bokbier of een krachtige bouillon, zoals paddenstoelenbouillon, voor dezelfde rijke smaak.
Wij vonden dit gerecht echt heerlijk (behalve onze moeilijke eter, die koos voor stokbrood met wat aardappels). Serveer er stokbrood of een frisse salade bij voor een complete maaltijd. Laat de slowcooker het werk doen en geniet van een verwarmende maaltijd!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Welke slowcooker gebruik je?
Ik heb een multicooker/instant pot wat zowel een slowcooker, snelkookpan als rijstkoker in één is. Hieronder zal ik een link plaatsen van een soort gelijke pot als ik heb.
Heb ik echt een slowcooker nodig?
Hoewel een slowcooker ideaal is, kun je dit gerecht ook in een gewone pan maken. Als je alle ingrediënten heb toegevoegd, breng je dit licht aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat het met de deksel bijna helemaal op de pan 1,5 – 2 uur zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn.
Kan ik dit gerecht vooraf maken?
Absoluut! Je kunt het gerecht een dag van tevoren maken. De smaken worden dan alleen maar beter.
Hoe bewaar ik de stoofschotel?
Bewaar de stoof in een afgesloten bakje in de koelkast tot 3 dagen. Invriezen kan ook, tot 3 maanden.
Kan ik dit gerecht zonder bier maken?
Ja, vervang het bokbier door alcoholvrij bier of een krachtige bouillon zoals paddenstoelenbouillon als je het vegetarisch wilt houden of runderbouillon als je het geen probleem vind om vlees te eten.
Is dit gerecht geschikt voor kinderen?
Ja! De alcohol verdampt volledig tijdens het koken.
Steps
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Was de bleekselderij en snijd in halve manen. | Rasp de wortels en snijd ze in plakjes. | Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. | Was de aardappelen (schillen is optioneel) en snijd in kwarten.| |
2
Done
|
Verhit 1 el olijfolie in de slowcooker op de "sauté"-stand. | Fruit de ui, bleekselderij en wortels 4 minuten. | Voeg de champignons, aardappelen en bloem toe. Roer alles goed door. |
3
Done
|
Zet de "sauté"-functie uit. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. | Zet de slowcooker op HIGH en kook het gerecht 3 uur. |
4
Done
|
Roer het geheel door en serveer. Lekker met stokbrood of een frisse salade. |