500 gram Aardappelschijfjes | |
5 Eieren | |
1/4 theelepel zout | |
5 gram ongezouten boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Maak je Tapas, dan hoort dit makkelijke recept voor een heerlijke Spaanse Tortilla met Aardappel uit de pan erbij.
Na twee jaar geen vakantie in het buitenland, gaan wij dit jaar heerlijk op vakantie naar Spanje. De laatste keer dat wij in Spanje waren, was ik zwanger van Parker, wat dus al weer 4 jaar geleden is. Hopelijk schijnt de zon heerlijk als we er zijn en kunnen wij vol op genieten. Om de kinderen vast in de stemming te brengen, niet dat ze het nodig hebben. Besloten wij wat Spaanse tapas te maken. Niets zo leuker dan door gerechten je kinderen aan een land te introduceren. Tapas zijn dan natuurlijk super toegankelijk voor kinderen, omdat het allemaal hapjes betreft.
Nou eten wij thuis voornamelijk vegetarisch, dus moest ik ook op zoek gaan naar vegetarische tapas. Twee gerechten die direct bij mij naar boven kwamen waren patas bravas (recept volgt) en een Spaanse Tortilla. Eerder maakte ik al eens Spaanse Tortilla voor de kinderen uit de oven met Aioli wat ze lekker vonden, dus met dit basisrecept zat het zeker ook goed.
De basis van een Spaanse Tortilla is alleen ei en aardappel, maar je wilt dat deze mooi goudbruin en gaar is natuurlijk. Daarvoor is heel veel geduld nodig. Het vuur niet te hoog zetten, deksel op de pan en met een bord je tortilla omdraaien werkt voor mij het beste om een prachtige tortilla te krijgen.
Maak je dit recept? Vergeet het vooral niet te delen en tag op de socials eventueel ook @kidshoekje (Instagram) en #kidshoekjerecept
1
Done
|
Doe de aardappelschijfjes in een pan met water en breng het water aan de kook. | Kook de aardappels 4 minuten. | Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. |
2
Done
|
In een kom kluts de eieren met een snufje zout. | Doe de aardappelschijfjes bij het ei en vouw deze erdoorheen. | |
3
Done
|
Smelt de boter in een koekenpan met hoge rand of hapjespan. | Draai het vuur naar medium en schenk de aardappels met ei in de pan. | Bak de tortilla in 8 minuten gaar met de deksel op de pan. Let op dat de onderkant niet gaat aanbranden. Belangrijk is dus niet het vuur te hoog te zetten. | Is het ei bijna gestold aan de bovenkant en kan je hem los schudden in de pan? Draai met een bord de tortilla om en bak nog eens 4 minuten in de pan. | Serveer direct. |