Spaghetti met Spinazie en opgebakken Shiitake

0 0
Spaghetti met Spinazie en opgebakken Shiitake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram spaghetti
150 gram shiitake paddenstoelen
1 rode ui
750 gram spinazie (diepvries)
125 gram crème fraîche
50 gram boter
zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Spaghetti met Spinazie en opgebakken Shiitake

Een van de favoriete pasta’s van mijn kinderen is onze klassieke Spinazie-Bacon Spaghetti. Geen idee hoe we het recept ooit ontdekten, maar het is een blijvertje sinds 2017. Zelfs mijn dochter, die normaal gesproken het liefst pasta zonder saus eet, kan er geen genoeg van krijgen. Omdat Marcel en ik geen vlees meer eten, hebben we dit gerecht aangepast naar een vegetarische versie: Spaghetti met spinazie en shiitake.

Het vervangen van spekreepjes is natuurlijk niet eenvoudig. Er zijn weliswaar plantaardige alternatieven, maar ik heb er nog geen gevonden die in de buurt komt van de smaak die ik zoek. Wat wel verrassend goed werkt, zijn opgebakken shiitake-paddenstoelen. Door ze op hoog vuur met een flinke klont boter en een snuf zout te bakken, krijgen ze een hartige en rijke smaak die heerlijk combineert met de spinazie. De kinderen houden nog vast aan de spekreepjes, maar wij zijn inmiddels fan van de shiitake-variant!

 

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kan ik verse spinazie gebruiken in plaats van diepvries spinazie?
Ja, je kunt verse spinazie gebruiken. Voeg deze pas aan de pan toe wanneer de ui gefruit is en bak kort tot de spinazie geslonken is. Houd er rekening mee dat verse spinazie minder vocht bevat, dus je hebt mogelijk iets meer crème fraîche nodig of wat kookvocht moet toevoegen.

Is dit recept ook geschikt voor jonge kinderen?
Zeker! Dit recept is mild van smaak en bevat veel gezonde ingrediënten. Je kunt de shiitake paddenstoelen weglaten als je kinderen hier niet van houden.

Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?
Ja, je kunt de spaghetti en spinaziesaus van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Warm het geheel op voordat je de shiitake toevoegt, zodat deze vers en knapperig blijft.

Kan ik de crème fraîche vervangen door een vegan alternatief?
Absoluut. Gebruik bijvoorbeeld een plantaardige crème fraîche om het gerecht geheel veganistisch te maken.

Hoe lang kan ik de restjes bewaren?
Restjes kun je 2-3 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren. Warm het goed door in een pan of magnetron voor je het serveert.

Kan ik andere soorten paddenstoelen gebruiken dan shiitake?
Ja, je kunt bijvoorbeeld kastanjechampignons of oesterzwammen gebruiken. Shiitake geeft echter wel de meeste smaak, dus als het kan, raden we aan deze te gebruiken.

Steps

1
Done

Spaghetti koken

Breng een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de spaghetti af.

2
Done

Spinaziesaus maken

Pel en snipper een ui. | Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en fruit de ui. | Voeg na één minuut de diepvries spinazie toe en bak deze 8 minuten, tot de spinazie ontdooid is en het vocht verdampt. |

3
Done

Shiitake bakken (ondertussen)

Maak de shiitake schoon en snijd ze in reepjes. | Smelt een flinke klont boter in een andere koekenpan. | Voeg de shiitake toe en bak ze 6-8 minuten goudbruin. | Voeg halverwege een klein klontje boter en wat zout toe voor extra smaak.

4
Done

Alles mengen

Voeg de spaghetti en crème fraîche toe aan de spinazie in de pan en meng goed. | Serveer de shiitake apart of roer ze door de pasta.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gnocchi met Kruidenkaas Pastasaus - Kidshoekje.nl
previous
Gnocchi met Kruidenkaas Pastasaus
Sinterklaas Speculoos Bananenbrood - Kidshoekje.nl
next
Speculoos Bananenbrood

Add Your Comment