Directions
SPOOM
Bij het kerstdiner (2015) heb ik afgekeken bij mijn vader en wat hij ieder jaar serveert. Een standaard is namelijk altijd als tweede of derde gang de makkelijke cocktail: Spoom! Ik zeg makkelijk, want deze cocktail bestaat maar uit twee ingrediënten: champagne en sorbet ijs.
Spoom wordt in zijn algemeen geserveerd als tussen gerecht bij een gangendiner om de maaltijd wat te laten zakken. Dat is ook precies de reden waarom wij het tijdens ons vijf gangen kerstdiner serveren net voor de main course bestaand uit de kerst kalkoen.
Omdat de cocktail maar uit twee ingrediënten bestaat, heb je het in nog geen 5 minuten gemaakt. Het is heel feestelijk en geeft je de kans om even op adem te komen tijdens het kerstdiner. Je kunt de spoom compleet naar eigen smaak maken, door de keuzen van het sorbetijs. Ik serveerde het dit keer met passiefruit sorbetijs, omdat ik gewoon dol op de smaak ben. Ook kun je de champagne uiteraard voor een iets goedkopere variant vervangen zoals Cava of Prosecco. Het wordt er namelijk niet minder feestelijk om!
*dit recept bevat alcohol en daarmee niet geschikt voor kinderen.
KIDSPROOF – Binnenkort zal ik een Kidsproof variant van dit recept maken voor op de blog. Kan je niet wachten? Vervang de champagne gewoon voor kinderchampagne!
*Dit recept stond eerst op Recepthoekje.nl (Datum: 09-01-2015)
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Schep 1 bolletje sorbet ijs in een champagne glas. | Schenk vervolgens het glas vol met de Champagne.| Serveer direct. |