Stoofpeertjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 stuks stoofperen
500 ml bessensap of druivensap
1 kaneelstokje

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Herfstgerecht met fruit

Cuisine:

  Directions

  Stoofpeertjes

  En toen hadden we dus onwijs veel peren en appels in huis. Zoveel dat Logan nu Marcel aan het verplichten is elke dag een appel te eten hahaha. Toen kwam ik op eens op het idee om stoofpeertjes te maken. Zelf ben ik er helemaal niet zo dol op. Ik vind het niet persé vies, en als het geserveerd wordt eet ik wel een stukje. Maar ik zal het niet elke week maken. Waarom nu dan wel? Omdat ik een klein oer-Hollands jongetje in huis heb. Die dol is op stamppot en dit gegarandeerd ook zou lusten. Logan had dit al eens gegeten, maar wel weer enige tijd geleden. De enige vraag zou dus zijn, zou hij het willen proberen?

  Van Parker wist ik het antwoord al 90% want die zit in de 2 is Nee fase en zegt bij al het eten over algemeen nu Nee. Half uur later en ze eet het wel. Maar wat vond Logan? Heerlijk hij heeft 3 van de 4 peren zelf opgegeten en vroeg meteen dat ik het maar nog één keer moest gaan maken. Succes dus!

   


  Babyvoeding 

  Gezien ik de stoofperen alleen in sap kook met een kaneelstokje erbij. Kun het prima in stukjes, of zelfs purerend aan jouw baby geven vanaf 8 maanden. Let wel op de hoeveelheid suiker in de sap die je gebruikt. Fruit suiker is prima, als er maar geen toegevoegde suiker bij zit.


  Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

  Steps

  1
  Done

  Schil de peren maar laat het steeltje en de kont er aan zitten. | Doe de peren in een steel/sauspan en vul deze met de bessensap. | Vul de rest met water zodat de peren goed onderstaan. | Doe het kaneel stokje erbij.

  2
  Done

  Zet de pan op het fornuis en breng dit aan de kook. | Draai het vuur iets later. Doe een deksel op de pan en laat dit 60 tot 90 minuten stoven. | Als je met gemak met een vork door de peren heen gaat zijn ze klaar. | Haal de pan van het vuur en laat de peren iets afkoelen in het vocht. | De peren zijn zowel warm als koud lekker!

  wendy panse-moedt

  Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

  Pompoen Chocolade Granola [Kidshoekje.nl]
  previous
  Pompoen Chocolade Granola
  Pompoen Chocolade Chili [kidshoekje.nl]
  next
  Pompoen Chocolade Chili Sin Carne

  Add Your Comment