Aardbeien Pudding koekjes |
|
225 gram ongezouten boter (zacht) | |
180 gram suiker | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
1 doos (75 gram) aardbeien pudding | |
340 gram bloem | |
1 theelepel baking soda | |
1/4 theelepel zout | |
Vulling |
|
340 gram roomkaas | |
100 gram poedersuiker | |
1/4 theelepel zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Dit recept staat al een tijdje op mijn must-bake lijst: pudding koekjes. En het is vast niet het soort koekje dat jij denkt. Het is namelijk een koekje gemaakt met instant-pudding. Van die klop-mix pudding doosjes uit de supermarkt. Op Pinterest zie ik dit heel vaak voorbij komen en nu wou ik het zelf wel eens proberen. Toch besloot ik een ook nog eens vulling aan het koekje te geven en zo werden het: strawberry and cream pudding koekjes.
Ik ben dol op koekjes bakken. Natuurlijk is nog altijd mijn favoriet mijn famous chocolate chip cookies. Maar zelfs hier probeer ik wel eens wat varianten bij uit. Laatst deed ik bijvoorbeeld smarties die mijn zoon nog had liggen er doorheen. Toch laat ik de optie open voor nieuwe koekjes en deze was erg lekker. Ik had gehoopt dat ze wat meer roze zouden zijn (ook leuker voor het plaatje natuurlijk), maar de aardbeien pudding smaak proef je zeker. Absoluut een aanrader dus om eens uit te proberen.
*dit recept stond officieel op Recepthoekje.nl (datum 12-02-2020)
Mocht je dit recept maken en delen op social media, vergeet dan niet @kidhoekje of #kidshoekjenl te taggen!
1
Done
|
VullingMix de roomkaas zacht in een kom. | Voeg de poedersuiker en snufje zout toe en mix dit er doorheen. | Zet het bakje roomkaas een half uur in de koelkast.| |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot een kruimig beslag | Mix de eieren door de suiker samen met de vanille. | |
4
Done
|
In een tweede kom ming de pudding poeder, de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot het goed gemixt is. |
5
Done
|
Neem een grote eetlepel van het koekbeslag in je hand en druk dit plat. | Doe een theelepel roomkaas in het midden van het koekje en doe het deeg er omheen tot een balletje. | Leg de deegbal op de bakplaat. Doe dit met al het deeg. | Leg de koekjes wel iets uit elkaar.| |
6
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 12-15 minuten. | Laat de koekjes minimaal 10 minuten afkoelen op een rooster. |