120 gram havermout | |
50 gram pecannoten | |
1 theelepel speculaaskruiden | |
2 eetlepels maple syrup | |
3 eetlepels kokosolie (gesmolten) | |
20 gram rozijnen | |
mini choco pepernoten | |
gevriesdroogde mandarijnen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zit jij helemaal in de Sinterklaas sfeer en wil jij je dag dan ook op gepaste Sinterklaas wijze beginnen? Maak deze heerlijke strooigoed granola met gedroogde mandarijnen. Daarvoor schuiven de pieten wel bij je aan. (Oh en ik geef ook wat weg van Droogfruit.nl)
*Deze post bevat ontvangen producten
Van Droogfruit.nl ontving ik een prachtig pakket met gevriesdroogde fruit en poeders. Ik ben dol op gevriesdroogdfruit en poeders, want ik gebruik deze wat graag in smoothies, toetjes en granola. Met de poeders kun je prachtige kleur (en smaak) aan gerechten geven. En de gevriesdroogde fruit hebben naast een lekkere smaak ook een lekkere textuur voor in gerechten. Je kunt er heel veel kanten mee op.
Gevriesdroogde aardbeien en frambozen ben ik het meeste mee bekend, maar in mijn pakket van droogfruit.nl zaten ook gedroogde mandarijnen. Ik wist meteen, dit hoort bij Sinterklaas en daar maak ik een lekkere granola mee.
Mandarijnen vind ik altijd een fruit waarbij je geluk moet hebben, dat je een lekker netje koopt. Daarnaast kunnen ze heel zuur zijn en daar kan mijn gebit absoluut niet tegen. Met gevriesdroogde mandarijnen heb je daar natuurlijk allemaal geen last van. Ze hebben heerlijke manderijnen smaak en een lekkere textuur. Ideaal voor deze 5 december granola in een kommetje yoghurt.
Nu maar hopen dat de Pieten niet me batch stelen als de kinderen hun schoen vanavond zetten.
Ook een product van Droogfruit.nl proberen? Klik hier om naar de winactie te gaan.
Andere recepten met gevriesdroogd fruit:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 160 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Smelt de kokosolie in de magnetron. | Hak de pecannoten grof. |
2
Done
|
In een kom meng de havermout, pecannoten, speculaaskruiden en kokosolie door elkaar. | Strooi het havermout mengsel over een bakplaat. | |
3
Done
|
Zet de granola 10 minuten in de oven. | Hussel alles even en zet het nog eens 8-10 minuten in de oven. | Let op dat niets verbrand. |
4
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven en hussel de rozijnen door de granola. | Laat de gronala complaat afkoelen. | |
5
Done
|
Voeg de gevriesdroogde mandarijnen en mini chocolade pepernoten toe aan de granola. Hussel alles goed door elkaar. | Bewaar in een luchtdichte pot. |