Teriyaki Groente Spies van de BBQ

0 0
Teriyaki Groente Spies van de BBQ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 paprika
250 gram (Kastanje) champignons
1 courgette
saté prikkers of bbq spiezen
Teriyaki Saus
60 ml sojasaus
30 ml water
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 teen knoflook
1 cm / 1 theelepel gember
1 eetlepel maïzena

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Teriyaki Groente Spies van de BBQ

Zal het nog eens langer dan één dag 30 graden worden deze maand? Vorige week vrijdag was het eindelijk weer eens echt zomers weer en dat betekende dat de barbecue direct aanging. Zoals waarschijnlijk bij veel Nederlanders. Ik besloot dat ik eens wat meer op de barbecue wou proberen dan alleen een stukje (vegetarisch)vlees en maakte daarom teriyaki groente spies van de BBQ.

Sinds ik kinderen heb vinden ik het belangrijker dan ooit dat er bij elke (avond)maaltijd wel groente zit. Meestal serveer ik een bord met rauw korst, gezien een salade vaak niet gewaardeerd wordt, bij de barbecue. Maar nu wou ik dus een gegrilde groente maken en wel met een heerlijke geglaceerde teriyaki saus er overheen.

Wat vonden de kids? Logan wou alleen de paprika en Parker werd die avond ziek dus had nergens zin in. Wat vond ik? Heerlijk! Dit ga ik vaker doen en zeker ook meer experimenteren met groente spiesen en marinade’s hopelijk wordt deze zomer nog genoeg barbecue dagen verwacht dan kan ik even lekker aan de slag.

Ingrediënten Toegelicht:

Teriyaki saus  – kun je zelf maken (hieronder het recept) of gewoon een kant-en-klare woksaus gebruiken.

Groente – Heb je andere groente in huis, dan kun je deze uiteraard toevoegen. Ook een stukje bosui past hier perfect bij!

 

(Recepthoekje 05-08-2020)

Steps

1
Done

Indien je saté prikkers gebruikt in plaats van bbq spiezen. Zet dan de saté prikkers in een glas of bak met water.

2
Done

Maak de Champignons schoon en halveer ze. | Was de paprikaś en verwijder de steel en zaadlijst. | Snij de rest ik grote stukken. | Was de courgette. Snij de uiteinde er af en de courgette door de lengte door de helft. Snij halve manen van 4 cm dik. | Doe de groente in een kom.

3
Done

Teriyaki saus

In een sauspan met de sojasaus, 30 ml water, rijstazijn, suiker, geperste knoflook en geraspte gember. Breng dit al roerend aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager. |

4
Done

Doe de teriyaki saus bij de groenten en hussel alles goed door elkaar. | Laat dit afgedekt in de koelkast staan tot je de stokjes gaat maken voor het barbecueën. (Minimaal 20 minuten)

5
Done

Rijg de groente om en om aan de spiesjes en leg ze op een bord. Er kunnen op een gewone saté prikker 2 stuks van elke groente op een spies.|

6
Done

Leg de spiesen op de barbecue (die uiteraard al aan is) en draai de spiesjes regelmatig op. De spiesjes zijn in ongeveer 12-15 minuten klaar.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Orzo salde met zalm - Kidshoekje.nl
previous
Orzo Salade met Zalm van de Barbecue
Gekarameliseerde Ananas van de BBQ - Kidshoekje.nl
next
Gekarameliseerde Ananas van de BBQ

Add Your Comment