Tortellini Caprese Salade

0 0
Tortellini Caprese Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Tortellini (kaas)
300 gram (2 bollen) Mozarella
250 gram Cherry Tomaten
100 gram Verse Bladspinazie
Dressing
100 ml Olijfolie
2 eetlepels Balsamico
1 teen knoflook (fijn gehakt)
1/4 theelepel Zout
1/4 theelepel Peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

[TradeTracker]

Tortellini Caprese Salade

Simpele lekkere pasta salade, die de kinderen ook heerlijk vinden. Wat dacht je van Tortellini Caprese Salade. Makkelijk, snel en kidsproof!

Vorige week deelde ik al het recept voor Broccoli Pesto Pasta Salade. Pesto is misschien wel de beste oplossing in een pasta salade gedurende zomer, maar ik zelf eet het liefst elke week een andere soort pasta. Mijn familie iets minder en vooral met één moeilijke eter moet ik gaan voor iets wat niet te ingewikkeld is. Een caprese salade vinden ze altijd wel lekker: mozzarella, tomaat en ja die groene blaadjes die laten ze dan weg. Ik besloot deze magische mix in een pasta salade te doen, maar dan met tortellini.

Gezien wij vegetarisch zijn,  ga ik altijd voor de kaasvulling en dat werkt misschien ook wel het beste bij deze makkelijke maaltijd. Nou heb ik de basilicum vervangen door, gezien dat bij mijn kinderen iets toegankelijker is. Dat gezegd heb ik de dressing apart geserveerd (al zit er wel al iets olie doorheen) en liet ik voor mijn dochter de spinazie weg. Vooral als het warm weer is, heb je geen zin in een strijd! Plus het is niet alsof ik iets extra’s ervoor hoef te doen!

Ik ben erg benieuwd wat jullie favoriete pasta salade is in de zomer?

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Tortellini

Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. | Voeg de tortellini toe en kook deze volgens de aanwijzingen van de verpakking. || (Bereid ondertussen de rest) || Giet de pasta af en spoel af met koud water. | Doe de tortellini in een salade kom en hussel er 1 theelepel olijfolie doorheen.

2
Done

Overige

Was de tomaten en halveer. | Was de spinazie, dep iets af en snij in stroken. | Was de basilicum en snij in stroken. | Snijd de mozzarella in blokjes. |

3
Done

Dressing

Pel de knoflook en hak deze fijn. | Doe de knoflook met 100 ml olijfolie in een kom en roer de balsamico, zout en peper erdoorheen. |

4
Done

Voeg de groente en mozzarella toe aan de aan de tortellini en hussel door elkaar. | Doe de dressing over de pasta salade of serveer deze erbij. | Bewaar de pasta salade in de koelkast en hussel nog eens goed door voor serveren. Als het wat droog is kun je nog wat olijfolie erbij doen. | Te bewaren in de koelkast voor 3-4 dagen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Maanzaad Citroen Fruitsalade - Kidshoekje.nl
previous
Fruitsalade met Maanzaad-Citroen Dressing
Vegan Watermeloen Tonijn - Kidshoekje.nl
next
Vegan Watermeloen ‘Tonijn’

Add Your Comment