Directions
Wentelteefjes
Mijn kinderen hebben tegenwoordig een continu rooster, wat betekent dat ze elke dag van 8:30 tot 14:15 naar school gaan en ook op school lunchen. Dat had ik niet als kind, en ik heb de leukste herinneringen aan woensdagmiddag thuis. Op woensdagmiddag kregen we namelijk een echt lekkere lunch, zoals wentelteefjes. Nu kregen we dit misschien niet elke woensdag, maar dat is wel de herinnering die ik heb aan de woensdagmiddag van de basisschool.
Wij hebben eigenlijk nooit witbrood in huis, behalve als ik een craving heb voor tosti’s of wentelteefjes. Het komt dus niet zo heel vaak voor dat ik dit maak voor mijn kinderen, wat het tot een echte traktatie maakt als we het wel eten. Logan vindt het ook heel lekker, Parker daarentegen iets minder, maar die is ook niet zo’n zoetekauw.
Al maak ik dit recept al jaren en heeft iedereen een eigen recept, eindelijk is de tijd gekomen dat ik lang genoeg kon wachten om foto’s te maken en mijn recept voor wentelteefjes te delen.
FAQ
Wat voor brood kan ik het beste gebruiken voor wentelteefjes?
Witbrood is traditioneel, maar je kunt ook ander brood gebruiken zoals brioche, stokbrood, of volkorenbrood. Het is belangrijk dat het brood een dag oud is of lichtjes is uitgedroogd voor het beste resultaat.
Wat is het geheim van mijn French Toast recept?
Wentelteefjes worden gemaakt met een ei en melk mengsel. Ik voeg echter nog vanille en al lichte basterd suiker toe aan mijn mengsel, wat voor een extra smaak dementie zorgt.
Wat kan ik gebruiken als ik geen melk heb?
Je kunt de melk vervangen door plantaardige melk zoals amandelmelk, sojamelk, of havermelk. Kokosmelk kan ook een lekkere twist geven aan je wentelteefjes.
Hoe voorkom ik dat mijn wentelteefjes te zompig worden?
Zorg ervoor dat je het brood niet te lang in het eimengsel laat weken en bak de wentelteefjes op middelhoog vuur totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Steps
1
Done
|
In een kom klop de eieren los met de melk, lichte basterds suiker, zout en vanille extract. | Neem een diep bord en giet het mengsel hierin. |
2
Done
|
Doop een voor een de sneetjes broodjes in het ei mengsel. Zorg dat ze het mengsel goed opnemen aan beide kanten. | |
3
Done
|
Smelt een beetje boter in een grote koekenpan. | Bak de sneetjes brood (wentelteefjes) aan beide kanten goudbruin ongeveer 2 minuten per kant. | Haal het brood uit de pan en bestrooi met het suiker. | De wentelteefjes zijn het lekkerste direct uit de pan, dus serveer direct! |