4 Tortilla / Wrap (groot) | |
200 gram geraspte kaas | |
300 gram mais (blik) | |
300 gram zwarte bonen (blik) | |
2 tomaat | |
4 tlp Mexicaanse kruiden | |
boter of olie | |
bakpapier | |
Erbij (optioneel) |
|
salsa | |
guacamole | |
creme fraîche / zure room |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarische TexMex
Als wij bij mijn favoriete Mexicaanse restaurant in Amsterdam aten (wat al weer een eeuw geleden lijkt), dan bestel ik altijd al voorafje ‘Quesadilla’s del Pollo’. Ofwel Quesadilla met kip. Heerlijk! Het water loopt mij de gedachten al in mijn mond. Wie echter Kidshoekje al een tijdje volgt, weet dat wij sinds het begin dit jaar vele malen minder vlees zijn gaan eten. Wat betekend dat ik overal een alternatief voor aan het bedenken ben. Zo ook voor mijn geliefde quesadilla’s. Gelukkig kun je bij Mexicaanse en TexMex recepten heel wat vegetarische alternatieven bedenken en voor dit gerecht maakte ik zwarte bonen met mais quesadilla’s.
In eerste instantie had ik hele andere plannen: zoete aardappel en pulled oats, maar soms pakken dingen anders uit als je met tijd en kinderen te maken hebt. De vulling werd dus was simpeler, maar niet minder lekker en tegelijk daardoor sneller klaar. Wat ook scheelt is dat de kinderen met minder verschillende kleuren het sneller zullen eten. Parker is bijvoorbeeld in een erg moeilijke eet-fase nu en voor haar maakte ik alleen mais en kaas met een paar stukjes tomaat erin. Had ze een zwarte boon gezien dan waren haar kaken waarschijnlijk stijf op elkaar gegaan.
Bij de quesadilla’s kun je wat dip sausjes serveren zoals salsa, guacamole en wij eten altijde cremé fraîche in plaats van de gebruikelijke zure room. Daarnaast had ik er nog wat extra snoep tomaatjes en tortilla chips bij gedaan. Altijd een succes!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Doe de mais en bonen in een zeef en spoel af met water. Laat goed uitlekken. | Was de tomaten en snij in blokjes. |
3
Done
|
Smeer boter of olie op een zijde van de tortilla. | Leg de tortilla met de in gevette kant op het bakpapier op de bakplaat. | Doe op een helft van de tortilla een flinke laag geraspte kaas. | Doe hier op een laag mais en zwarte bonen en verdeel er dan nog wat tomaten blokjes overheen. | Verdeel 1 tlp Mexicaanse kruiden over de belegde helft. | Doe nog een klein beetje kaas over de tomaten. | Vouw de niet belegde kant over de belegde kant en druk deze goed aan. | Doe dit met nog één of twee tortilla's afhankelijk van hoeveel op jouw bakplaat passen. |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de tortilla 10 minuten. | Draai de tortilla's voorzichtig om. | Leg een stuk bakpapier op de tortilla's en daarop een zwart ovenschaal . | Zet de tortilla's nog 5 minuten in de oven. | Haal de tortilla's uit de oven en snij in drieën of vieren. | Serveer warm met creme fraîche/zure room, salsa en guacamole. |