Directions
In het najaar begint het bij mij te kriebelen en krijg ik langzaam zin in soep. Een van mijn favoriete soepen om in het najaar en de winter te maken pompoensoep en pak ik extra uit voor mijzelf, dan maak ik pompoensoep met gerookte zalm.
Pompoensoep met Gerookte Zalm
Pompoensoep is heerlijk romig en heeft een zoete en warme aardse smaak. Een paar jaar geleden was ik aan het lunchen bij een vriendin en die serveerde er gerookte zalm in. In eerste instantie vond ik dit nogal een raar idee: rauwe zalm in soep. Maar uiteraard proefde ik het (je weet niet of je het lust als je het niet probeert) en inmiddels is het een van mijn favoriete combinaties voor het najaar. Jij nog niet overtuigd? Probeer het nu eens lekker zelf met dit recept.
Kidsproof
In het originele recept van Recepthoekje.nl deed ik ook 1/2 theelepel cayenne peper. Deze voegde ik toe bij stap 2 na het fruiten van de knoflook en ui. Zijn je kinderen nog klein (onder 3 jaar) of houden ze niet van pittig laat dit dan achterwege. Eventueel kun je dit zelf bij serveren apart toevoegen.
*Dit recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (datum 03-01-2019)
Steps
1
Done
|
Pel en snipper de ui en knoflooktenen. | Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes. |
2
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan. | Fruit de ui en knoflook (evt cayenne peper) 3 minuten tot de ui glazig wordt. | Voeg de pompoen toe en bak 2 minuten meer. | Verkruimel het bouillonblokje over de pompoen en schenk 1 liter water erbij tot de pompoen goed onder staat. | Breng het water aan de kook. | Draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen op medium vuur. | |
3
Done
|
Haal de soep van het fornuis. | Pureer de soep in een blender of met een staafmixer glad. | Voeg 100 ml kookroom toe aan de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.| |
4
Done
|
Snij de gerookte zalm in repen. | Serveer de soep met de gerookte zalm erin of er naast zodat iedereen zelf kan toevoegen. |