Verse Spinaziestamppot met Pijnboompitten

0 0
Verse Spinaziestamppot met Pijnboompitten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kilo kruimige aardappelen
300 gram verse bladspinazie
100 ml (plantaardige) melk
1 teen knoflook
125 gram magere spekreepjes
60 gram pijnboompitten
20 gram boter
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Dol op stamppot met spinazie? Probeer dan eens deze verse spinaziestamppot variant met pijnboompitten en gebakken spekjes!

    Verse Spinaziestamppot met Pijnboompitten

    Op 20 maart de Lente weer aangebroken. Ik kijk wel weer uit naar de lente en zomer. Dat het nog licht is als je naar huis gaat en ik dus ‘s avonds nog even kan gaan rennen buiten heerlijk! Je leeft er helemaal weer van op, ik tenminste. Het betekend ook weer nieuwe gerechten en producten die in het seizoen zijn. Voor nu is het nog even Hollandse winter en bij Hollandse winter hoort natuurlijk: STAMPPOT.

    Omdat het nu nog mag, kan besloot ik vanavond een stamppot te maken met een van mijn absoluut favoriete groenten: spinazie. Het werd daarom een verse spinaziestamppot met pijnboompitten en gebakken spekjes. Ik ben dol op spinazie en voor deze stamppot gebruik ik voor de verandering verse bladspinazie. Het recept heeft dan ook heel veel weg van andijvie stamppot waar ik het op heb geïnspireerd. Bij mijn andijvie stamppot kunnen geen spekjes aan ontbreken en vandaar dat het verse spinaziestamppot met spekjes is geworden. Een blijvertje!

     

    Vegetarisch maken?

    Vervang de magere spekreepjes door vegetarische spekreepjes of nog lekkerder door gebakken shiitake paddenstoelen.

     


    *Het recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 03-03-2014)

    Steps

    1
    Done

    Aardappelen

    Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. | Doe de aardappelen in een pan met ruime hoeveelheid water. | Breng het water met de aardappelen aan de kook. | Zet het vuur iets lager en kook de aardappelen 18-20 minuten. | Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan met de deksel op de pan en laat even rusten.

    2
    Done

    Pijnboompitten

    Verwarm een droge koekenpan (dus zonder olie of boter). | Rooster de pijnboompitten 3 minuten in de pan terwijl je ze contant beweegt. | Haal de pijnboompitten uit de pan en zet ze opzij.

    3
    Done

    Melk en Knoflook

    Pel de knoflook en hak deze fijn (of gebruik een knoflook pers). | Schenk melk in een sauspan en doe de knoflook erbij. | Verwarm de melk op het fornuis 4 minuten, maar laat het niet koken!

    4
    Done

    Spekjes

    Verwarm een droge koekenpan (dus zonder olie of boter). | Bak de spekreepjes krokant in de koekenpan (8-10 minuten). | Schep de spekreepjes op een bord met keukenpapier.

    5
    Done

    Pureer de aardappel met de boter. | Roer de spinazie door de aardappel puree. | Schenk de warme melk bij de spinaziestamppot en roer deze er door heen. | Breng de stamppot eventueel op smaak met zout en peper.

    6
    Done

    Verdeel de stamppot over de borden en schep de spekjes en pijnboompitten erop.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Recept no waste preisoep - Kidshoekje.nl
    previous
    No-Waste Preisoep
    Broccoli Pesto Quinoa met Balletjes - Kidshoekje.nl
    next
    Broccoli Pesto Quinoa met Balletjes

    Add Your Comment