Directions
Winterse Quinoa Soep
Een van de kookboeken die ik voor mijn verjaardag in januari (2015) heb gekregen is ‘Fresh en Light’ van Donna Hay Donna Hay is inmiddels een household name bij iedereen die van kookboeken en koken houdt. Ik had echter nog geen kookboek van haar in huis. Welk boek ik voor mijn verjaardag wou hebben liet ik daarom helemaal volledig vrij. Uiteindelijk kreeg ik dus het prachtige ‘Fresh en Light’ boek. Waarbij ik te horen kreeg, dat er stiekem al een recept uit gemaakt was.
Voor mijn verjaardag had ik zoveel kookboeken gekregen dat ik tot heden nog niet zelf de tijd had gehad om te koken uit mijn mooie nieuwe Donna Hay kookboek. Ik besloot te gaan voor de ‘quinoa-minetronesoep’ of hoe ik hem liever noem Winterse Quinoa Soep. Het is de perfecte soep voor dit seizoen, er zitten namelijk tal van seizoensgroenten in: zoete aardappel, prei, pastinaak en venkel. Dat gezegd is het wel een soepje wat je in 30 minuten gemaakt hebt. De soep misschien wel, als je het schillen, schoonmaken en snijden van al deze groenten niet mee telt ja.
Het is een echte goed gevulde maaltijdsoep: heel veel groenten, bouillon en quinoa. Zelf had ik minder quinoa dan mevrouw Hay in mijn soep gedaan en zelfs dat vond ik nog teveel. De quinoa neemt namelijk erg veel vocht op. Ik heb daarom de hoeveelheid van quinoa als nog hier onder aangepast. Uiteindelijk had ik nog wat bouillon extra toegevoegd en toen veelte veel soep over. Gelukkig vinden mijn collega’s dat over het algemeen geen probleem. Voor hun is het dan geen dinsdag-soep-dag maar woensdag-lunch-soep! Een lekker winters soepje om te delen.
Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 25-02-2015)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingMaak de prei schoon en snij deze in halve ringen. | Schil de pastinaak en zoete aardappel en snij het klein. | Maak de venkel schoon, haal de kont van de venkel eraf en snij de rest in reepjes. | Spoel de quinoa in een vergiet af. |
2
Done
|
SoepZet een grote soeppan op het fornuis en warm hier de olijfolie in. | Doe de prei bij de olie en bak deze voor 5 minuten zodat de prei zacht wordt. |
3
Done
|
Voeg de zoete aardappel, pastinaak, venkel en speciebonen toe aan de prei. | Verkruimel de bouillonblokjes over de groente. | Voeg de quinoa, tomaten passata en water toe en roer alles goed door elkaar. | Breng de soep aan de kook. |
4
Done
|
Zet het vuur lager en laat de soep 15-18 minuten zachtjes pruttelen tot de quinoa en groenten gaar zijn.| Proef de soep en bepaal zelf of je deze nog op smaak moet brengen met zout of peper. | Serveer direct. |