Directions
Paprika Mascarpone Soep
Ik heb nog niet eerder Paprika soep gemaakt en had eigenlijk ook niet echt een visie van hoe het te maken. Behalve het grillen van de paprika en dat ik er mascarpone bij wou doen. Uiteindelijk is het een lekker soepje geworden. Wel had ik zelf teveel bouillon toegevoegd waardoor het iets minder gebonden was dan ik wou, maar desondanks dat was de soep niet minder lekker. Hou dus rekening mee met het toevoegen van de bouillon.
Zelf houden wij wel van wat pit, daarom heb ik als laatst nog tabasco toegevoegd. Het is aan jouw om je soep eigen te maken en te kijken hoeveel en of je tabasco toevoegt. Het geeft wel een extra kick aan de soep.
Het recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 10-12-2014)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | |
2
Done
|
Was de paprika.| Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika's. Je wilt halve paprika's. | Was de tomaten en snijd in kwarten. | Pel de knoflooktenen. |
3
Done
|
Leg de paprika, tomaten en knoflooktenen in een ovenschaal.| Besprenkel de groente met wat olijfolie. | Strooi wat zout en peper over de groente. | Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de paprika's voor 30 minuten.| |
4
Done
|
Breng in een soeppan 200 ml water met het halve bouillonblokje aan de kook. | Voeg de paprika's, tomaten en knoflooktenen toe. Laat dit 5 minuten staan. | Voeg de basilicumblaadjes en paprika poeder toe. | Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. |
5
Done
|
Voeg de mascarpone toe aan de soep in de pan en roer goed door. | Breng eventueel nog wat op smaak en verwarm voor het serveren! |