Directions
Karamel Chocolate Chip Koekjes
Soms hebben zelfs de lekkerste dingen een beetje vernieuwing nodig. Onlangs zag ik op BuzzFeed een filmpje van heerlijke chocolate chip cookies met karamel erin. Mijn reactie was: “dat kan ik ook met mijn ‘famous chocolate chip cookies’!” En zo werden de karamel chocolate chip koekjes geboren.
Het recept is heel simpel: neem mijn all-time favoriete recept voor chocolate chip cookies (wie houdt er niet van?) en koop wat karamel fudge (denk aan Lonka). Combineer deze twee en voilà! De koekjes zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen en de karamel nog gooey (smeuïg) is, of wanneer de karamel helemaal eruit druipt. Maar je kunt de koekjes ook later nog even in de magnetron doen voor hetzelfde effect!
Bekijk ook eens mijn andere Chocolate Chip Cookie varianten:
Klik hier voor alle koekjes recepten
(Recepthoekje 31-08-2015)
Steps
1
Done
|
Smelt de boter in een sauspan of in de magnetron. | Doe de gesmolten boter in een kom geschikt voor een mixer. | Voeg de suikers toe en mix alles door elkaar. | |
2
Done
|
Scheid 1 ei. Je hebt alleen het ei-geel nodig. | Voeg het ei-geel van één ei en het andere hele ei (uiteraard zonder schil) toe aan de suiker samen met de vanille. | Mix alles goed door elkaar. |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de boter. Mix alles tot een glad deeg. | |
4
Done
|
Hak chocolade in stukken. | Vouw met een spatel de chocolade door het deeg. |
5
Done
|
Leg drie grote stukken vershoudfolie op je aanrecht en verdeel het koekjes deel over de drie stukken. Rol met de folie drie worsten van het deeg (met de folie eromheen). Leg de koekjes deeg worsten voor minimaal 15 minuten in de vriezer. TIP! Wil je niet al het deeg in een keer gebruiken dan is dit de manier om het nog een aantal weken in de vriezer te bewaren. |
6
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
7
Done
|
Haal de koekjesdeeg worsten uit de vriezer en snij er plakken van ongveer 1,5 cm dik af. | Neem de karamel fudge en doe deze tussen 2 plakken. Is de fudge te groot snij deze dan door de helft. | Maak een bal van het koekjes deeg om de fudge heen. | Leg de koekjesdeeg bal, met fudge erin op de bakplaat.| Hou ruimte tussen de koekjes. |
8
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten. De koekjes zijn klaar als de randje goudbruin beginnen te worden. | Laat de koekjes compleet afkoelen op een rooster. |