Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

0 0
Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Zalm
2 zalmmoot
2 eetlepels teriyaki saus
Salade
200 gram orzo
1 groente bouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
200 gram cherry/snoep tomaten
1/2 komkommer
1 bol mozzarella
200 gram kikkererwten (blik)
1 theelepel sesamzaad
1 eetlepel sojasaus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

De komende zomer maanden zal ik elke woensdag een salade recept delen op de blog. Van maaltijd salades zoals deze met orzo en zalm van de barbecue. Tot frisse fruitsalades. Op mijn oude blog heb ik heel veel salade recepten staan en met het warme weer op komst is er niets lekkerder en makkelijk dan een salade.

Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

Vorige week deelde ik al een heerlijke spinazie en cashewnoten orzo salade. Als het warmer wordt vind ik het heerlijk om maaltijdsalades te eten met bijvoorbeeld orzo. Als het eenmaal barbecue weer is gaat deze ook aan en maak ik bijvoorbeeld een stukje zalm voor mijzelf op de barbecue (rest van het gezin vind het namelijk niet zo lekker.

Voor deze orzo salade ging ik voor wat Aziatische inspiratie, maar er zit ook mozzarella in en kikkererwten, dus het is een echte wereld salade voor de zomer.

Waar komen de Aziatische smaken dan? De zalm van de barbecue is gemarineerd in teriyaki saus (favoriet) en als dressing doe ik er nog een dikke sojasaus overheen. Terwijl ik dit type ben ik al weer aan het kwijlen het was namelijk een top idee om zalm op de barbecue te maken en deze door de salade te doen. Je kunt de zalm helemaal laten afkoelen gezien het een koude pasta salade is. Of zoals ik hem at, een beetje lauw warm serveren bij de salade.

(Recepthoekje 17-08-2020)

Steps

1
Done

Zalm

Verwarm de barbecue. | Smeer de zalm moot in met de teriyaki saus. | Leg de zalm met de huidkant naar beneden op de barbecue en grill voor 15 minuten. | Haal de Zalm van de barbecue.

2
Done

Orzo

Doe 200 ml water met de bouillonblokjes in een pan. Breng het water aan de kook. | Voeg de orzo toe en bereid de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water. | Doe 1 etlp olijfolie door de orzo en laat het verder compleet afkoelen.

3
Done

Salade

Was de tomaten en snij in kwartjes. | Was de komkommer en snij in blokjes. | Snij de mozzarella in blokjes. | Giet de kikkererwten uit blik in een zeef en spoel af met koud water. | Hussel de tomaten, komkommer en kikkererwten door de orzo. | Roer de mozzarella er doorheen. |

4
Done

Breek de zalm moot in stukken met een vork. | Doe de zalm en sesamzaadjes over de salade en maak af met de sojasaus.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Chocolate Chip Cookie Pie - Kidshoekje.nl
previous
Chocolate Chip Cookie Pie
Teriyaki Groente Spies van de BBQ - Kidshoekje.nl
next
Teriyaki Groente Spies van de BBQ

Add Your Comment