Directions
Zomerse Mais Risotto
Ik had zin in risotto en wou voor een zomerse smaak gaan. Doperwten, Citroen en asperges had ik allemaal al eens gemaakt, daarom dacht ik nu eens te gaan voor mijn favoriete groente in de zomer: Mais Risotto!
Mais is eigenlijk pas vanaf september in het seizoen, maar ik associeer het toch altijd met de zomer. Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue. En dan heb ik het over een maiskolf natuurlijk. Mais uit blik is natuurlijk het hele jaar door beschikbaar. Wij hebben altijd één of twee blikjes in huis omdat we het gewoon heel veel gebruiken en nu besloot ik het eens te combineren met risotto. Omdat ik het gerecht ook wat kleur wou geven voegde ik er ook nog wat paprika aan toe.
Mais is ook nog eens een hele toegankelijke groente voor kinderen, dus de kans dat je kinderen zonder vies gezicht dit gerecht willen proberen is groot.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
VoorbereidingPel en snipper de ui. | Was de paprika. Verwijder de steel en zaadlijst en snijd de rest in blokjes. | Giet de mais af in een zeef. | |
2
Done
|
BouillonDoe minimaal 1 liter water in een pan samen met het bouillonblokje. Breng het water aan de kook.| Haal de pan van het fornuis als het bouillonblokje is opgelost. |
3
Done
|
Verwarm de olijfolie in een grote pan. | Fruit de ui 4 minuten in de pan tot deze glazig wordt. | Voeg de risotto toe en roer door de olie. (2 minuten). | |
4
Done
|
Voeg 1 soeplepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is en een romige structuur heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. | Proef of de risotto gaar is.| Heb je geen bouillon meer, maar is de risotto nog niet gaar? Schenk er dan wat water bij. | |
5
Done
|
Voeg de paprika en mais toe en roer deze door de risotto. | Voeg de geraspte parmezaan toe aan de risotto en roer deze er goed door heen. | Serveer direct met extra Parmezaan. |