Directions
Pumpkin Spice Kikkererwten
Ik vind het dus heerlijk om te snacken op geroosterde kikkererwten uit de oven of de Air Fryer. Normaal maak ik ze met paprika of kerriepoeder. Nu het toch nog het einde van het Pumpkin Spice seizoen is besloot ik Pumpkin Spice Kikkererwten te maken. Een hartige snack met ook wel een zoete smaak. Lekker voor bijvoorbeeld in je pompoensoep of in een salade, maar ook gewoon zo om te snacken. Wat ik over het algemeen het liefste doe.
Pompoenkruiden Kikkererwten zijn onwijs makkelijk om te maken. Je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig: Pompoenkruiden (tegenwoordig gewoon kant-en-klaar te koop), olie en kikkererwten uit blik. De rest van het werk doet de oven (of de Air Fryer).
Recept: Pompoenkruiden
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. | Doe de kikkererwten met de olie en de kruiden en zout op de bakplaat en hussel alles door elkaar. | |
3
Done
|
Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven. Hussel de kikkererwten en zet nog eens 10 minuten in de oven. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de kikkererwten iets afkoelen om krokant te worden. |