Directions
Kaasstengel Staf van Sinterklaas
Een paar jaar geleden maakte ik al mini Sinterklaas staffen voor in de soep. Nu was ik bezig met een bladerdeeg borrelplank voor Pakjesavond en besloot een iets grote snack variant te maken een zo genoemde Kaasstengel Staf van Sinterklaas. Wie lust er nou niet kaasstengels? Nou mijn kids wel want deze staffen gingen nog sneller op, dan dat de piet pakjes kan brengen.
De kaasstengels zijn heel makkelijk te maken en je hebt er maar 3 ingrediënten voornodig. Dit maakt het tevens heel leuk om je kinderen erbij te betrekken. Laat hun lekker die kaasstengels zelf maken. Ze hebben misschien alleen bij het draaien wat instructies of hulp nodig en natuurlijk bij het in de oven zetten van de bakplaat.
Bladerdeeg – Voor het bladerdeeg gebruikte ik een groot vel verse bladerdeeg, die ik kocht bij de Lidl. Je kunt hier makkelijk stroken van snijden en vervolgens mooie grote staffen van maken. Gebruik je diepvries bladerdeeg, dan is het te adviseren 2 of 3 kleine vierkanten aan elkaar vast te rollen om een grote kaasstengel te kunnen maken.
Kaas – Ik gebruikte oude kaas omdat dit net iets meer smaak heeft dan belegen of jonge kaas. Uiteraard kun je zelf bepalen welke kaas je gebruikt, dit is geheel een persoonlijke keuze.
Bekijk ook eens:
- Bladerdeeg Sinterklaas Borrelplank
- Bladerdeeg Pizza Mijters
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | In een kom kluts het ei. | |
2
Done
|
Rol het (ontdooide) bladerdeeg uit. | Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei. | Snijd het bladerdeeg in lange repen van ongeveer 2 cm dik. | Strooi kaas over de repen bladerdeeg. | |
3
Done
|
Neem een reep bladerdeeg. Pak beide uiteinden en draai voorzichtig in tegenovergestelde richting. Je maakt een soort twister. | Leg de gedraaide bladerdeeg op de bakplaat en draai een uiteinden als een rol naar binnen om een staf te vormen. | Doe dit ook met de rest van de bladerdeeg, maar houd ruimte tussen de staffen op de bakplaat. |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten tot de Sinterklaas Staffen goudbruin en gaar zijn. | Haal de bakplaat uit de oven en serveer direct. |