Directions
Cajun Hummus
Gisteren deelde ik al een recept voor avocado hummus, een van mijn eerste zelfgemaakte hummus varianten. Maar daar bleef het niet bij, met mijn nieuwe blender maakte ik al snel andere smaakvarianten. Dit recept komt van mijn oude blog, waar ik voornamelijk pittige, niet per se kindvriendelijke recepten deelde, zoals deze heerlijke cajun hummus met een lichte pit.
Voordat ik kinderen kreeg, was ik dol op pittig eten en gebruikte ik vooral veel cajun kruiden in mijn gerechten. Tijdens mijn zwangerschap is mijn smaakpalet echter compleet veranderd en kan ik minder goed tegen pittigheid. Inmiddels eten we thuis ook niet al te vaak pittig, omdat de kinderen het niet lekker vinden. Toch probeer ik mijn tolerantie steeds meer op te bouwen, onder andere door wat cajun kruiden toe te voegen aan recepten zoals deze om wat pit aan de hummus te geven.
FAQ
Is cajun hummus erg pittig?
Cajun hummus heeft een lichte pit vanwege de cajun kruiden, maar het is over het algemeen niet extreem pittig. Je kunt de hoeveelheid kruiden aanpassen aan je eigen smaakvoorkeur om het minder of meer pittig te maken.
Kan ik cajun kruiden kopen of moet ik ze zelf maken?
Cajun kruiden zijn meestal verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Als je ze niet kunt vinden, kun je ze ook zelf maken door een mengsel van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, oregano en tijm te gebruiken. Hier kan je tevens de pittigheid van de cajun kruiden direct mee bepalen.
Kan ik cajun hummus van tevoren maken en bewaren?
Ja, je kunt cajun hummus van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container in de koelkast. Het blijft meestal 3-5 dagen goed.
Welke bijgerechten passen goed bij cajun hummus?
Cajun hummus smaakt heerlijk met vers gesneden groenten zoals wortels, komkommer en paprika, evenals met pita brood, tortillachips of crackers. Je kunt ook extra toppings toevoegen zoals gehakte tomaten, feta kaas of zwarte olijven voor meer smaakvariatie.
Steps
1
Done
|
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze af met koud water. | Pel de knoflook. | |
2
Done
|
In een blender doe de knoflook, kikkererwten, 2 eetlepels olie, tahini, het sap van de citroen, cajunpoeder, zout en peper. | Pureer tot een smeerbare substantie. (Je kunt ook een staafmixer gebruiken). | Te weinig pit? voeg nog wat cajun toe. Te pittig? Voeg wat citroensap of olijfolie toe. | Serveer direct eventueel met nog wat olijfolie eroverheen. |