Pompoenpuree om mee te Bakken

0 0
Pompoenpuree om mee te Bakken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kilo pompoen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoenpuree om mee te bakken

Het pompoenseizoen is aangebroken, en je kunt erop rekenen dat ik pompoenen in huis heb en pompoenpuree in de koelkast heb staan om mee te bakken. Ik zal eerlijk zijn: dit recept staat al op de blog, maar dan onder babyvoeding. Het is namelijk heel simpel. Je kookt, stoomt of roostert de pompoen en pureert deze vervolgens. In Amerika kun je dit kant-en-klaar in blik kopen, maar hier helaas niet. Gelukkig is het heel eenvoudig en goedkoop om zelf pompoenpuree te maken.

De enige vraag is nu: wat zullen we dit jaar voor nieuws maken met pompoen?

Op de blog heb ik inmiddels al meer dan 60 recepten met pompoen of pumpkin spice (waar vaak ook wel wat pompoenpuree in wordt gebruikt). Maar elk jaar heb ik weer nieuwe ideeën die ik wil proberen. Heb jij nog een verzoek of suggestie? Laat het vooral weten in een reactie hieronder!

 

Veelgestelde Vragen (FAQ) voor Pompoenpuree om mee te bakken

Welke pompoen is het beste voor pompoenpuree?
De Hokkaido pompoen (de oranje ronde die veel supermarkten verkopen) en flespompoen zijn beide uitstekende keuzes voor pompoenpuree. Ze hebben een zoete, nootachtige smaak en een zachte textuur, wat ze perfect maakt om te gebruiken in zoete en hartige baksels.

Kan ik pompoenpuree invriezen?
Ja, je kunt pompoenpuree gemakkelijk invriezen. Doe de pompoenpuree in bijvoorbeeld ijsklontjes vorm om blokjespuree klaar te hebben voor gebruik. Iets wat ik zelf heel handig vindt.

Hoe lang blijft zelfgemaakte pompoenpuree goed in de koelkast?
Zelfgemaakte pompoenpuree blijft ongeveer 4 tot 5 dagen goed in de koelkast als je het in een luchtdichte verpakking bewaart.

Waar kan ik pompoenpuree voor gebruiken?
Pompoenpuree is veelzijdig en kan worden gebruikt in allerlei recepten, zoals cakes, muffins, pannenkoeken, brood, soepen en sauzen. Het voegt vocht en een heerlijke, subtiele smaak toe aan je gerechten. Klik hier om alle pompoenrecepten van Kidshoekje te bekijken.

 

Steps

1
Done

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijst en snij de pompoen in kleine stukjes. | Doe de pompoen stukjes in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de pompoen 20 minuten. | Giet de pompoen af en pureer helemaal glad. | Laat afkoelen voor je het gaat gebruiken of opbergen in de koelkast of vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Confetti Chocolade Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Confetti M&M Koekjes
Zo Groen als Gras Smoothie - Kidshoekje.nl
next
Zo Groen als Gras Smoothie

Add Your Comment