170 gram bloem | |
1 ei | |
180 gram melk | |
60 ml zonnebloem olie | |
1 etlp suiker | |
2 tlp bakpoeder | |
1 tlp vanille extract | |
snufje zout | |
fruit (banaan, aardbeien, frambozen, blauwe bessen) | |
bakspray |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
*Wafelijzer nodig!
Het is maandag, maar het is tevens tweede paasdag dus toch nog een soort van weekend. In het weekend pakken we altijd lekker uit als het om het ontbijt gaat. Luxe broodjes, pannenkoeken, wentelteefjes of wafels met fruit. Mmmm enige nadeel van wafels: je hebt een wafel ijzer nodig. Nou snap ik dat niet iedereen die heeft. Voor die onder jullie die er wel een hebben. Of na het zien van de foto’s op het punt staan er een te kopen. Hier een lekker basic recept voor wafels.
Al eerder heb ik eens zoete aardappel wafels gedeeld. Die waren vooral voor de aller kleinste ontbijters erg geschikt: geen suiker. Deze wafels bevatten wel suiker. Het is namelijk een standaard naturel wafel recept, die in elke keuken thuis hoort.
1
Done
|
Verwarm het wafelijzer of wafelmachine. |
2
Done
|
Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen. Voeg toe de melk, olie, vanille en het ei en mix alles door elkaar met een mixer of garde. |
3
Done
|
Vet het wafelijzer in met bakspray of olie. Doe dit na het maken van elke wafel. |
4
Done
|
Schep met een soeplepel 2 etlp beslag in het wafelijzer. Doe er in eerste instantie niet te veel in. Het beslag gaat namelijk rijzen. Kijk na het maken van de eerste wafel zelf hoeveel jij in jouw machine nodig hebt. Bak de wafel voor 5 minuten tot goud bruin. (Tijd is afhankelijk per machine). |
5
Done
|
Snijd het fruit in plakjes. Serveer het fruit bij de wafels. Maak er een mooi en feestelijk plaatje van! |