Chili Sin Carne

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Ui
2 Knoflook
2 Paprika
1 etlp Olijfolie
1 tlp Paprika poeder
1 tlp Komijn poeder
1/2 tlp Cayenne poeder
1/2 tlp Chili poeder
500 gram Linzen (uit blik)
500 gram Tomatenpassata
1,5 etlp cacao
400 ml water
2 Bouillonblokje (groenten)
400 gram zwarte bonen
175 gram cannellini bonen
zout en peper
(optioneel erbij) Tortilla's
(optioneel erbij) tortilla chips
(optioneel erbij) guacamole

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch

Directions

Chili Sin Carne

In de wereld waar onze kinderen tegenwoordig opgroeien lijkt het onderwerp voeding steeds complexer. Wat is wel en wat is niet goed voor je. Superfoods, allerlei soorten plantaardige melken en gluten vrij. Ben je vegan, vegetarisch of eet je zeker één keer per week geen vlees. Als de volwassenen soms al door de groenten de voeding niet meer zien. Hoe moet een kind het dan nog begrijpen. Kinderen worden ook al vanaf jongen leeftijd bewuster en besluiten zelfs vegetarisch al te worden. Vegetarische opties vinden sommige mensen nog wel eens lastig, toen ik daarom op het idee voor een Chili Sin Carne stuiten besloot ik, dit moet ik delen.

Voor de Chili Sin Carne gebruik je linzen in plaats van vlees, de smaak is heel rijk en de maaltijd vullend. Je merkt niet eens dat het zonder vlees is. Vertel je kind ook dat er chocolade in zit en ze worden helemaal gelukkig om het te proberen. Een heerlijk kindvriendelijk vegetarisch gerecht. Serveer het met wat bloemtortilla’s, tortilla chips en guacamole een je hebt een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

 

Babyvoeding: het recept is geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden, vanwege de ui, knoflook en pittige kruiden. De pittige kruiden overheersen niet in dit gerecht, maar je kunt zelf besluiten of je deze mindert of eruit laat!

Steps

1
Done

Pel de ui en knoflook en snij ze fijn.
Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes.
Giet de linzen af en spoel ze onder een koude kraan.

2
Done

Verhit de olijfolie in een grote kookpan en bak de ui hier 2 minuten in. Tot de ui glazig is.

Voeg de knoflook, paprika poeder, komijn poeder, cayenne poeder en chili poeder toe en roer dit 2 minuten door elkaar.

3
Done

Voeg de linzen, tomatenpassata, cacao en water toe en verkruimel de bouillonblokjes. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten pruttelen.

Breng op smaak met peper en zout.

4
Done

Giet de zwarte en canellinni bonen af en spoel ze met koud water af.

Voeg de bonen en paprika reepjes toe aan de chili. Roer alles door elkaar en laat nog 8 minuten pruttelen.

5
Done

Serveer de chili sin carne met guacamole, tortilla's en tortilla chips.
Met de tortilla's kan je lekker dopen in de chili en de rest is er gewoon lekker bij.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

kaascrackers recept (Babies Kitchen)
previous
Kaascrackers
Kipnuggets (BabiesKitchen.com)
next
Kipnuggets

Add Your Comment