2 blikken (410 gr per blik) kikkererwten (uit blik) | |
1 etlp citroensap | |
150 gram suiker (fijn) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ei-vrij recept!
Hou op met je Vegan! Niet jij ook al?! No worries ik ga niet op eens de vegan kant op. Hou teveel van ingrediënten als vlees, kaas en eieren. Waarom dan wel zo iets heerlijks als schuimjes of meringue vegan maken? Als je zwanger bent mag je geen rauwe eieren, dat is een feit waar iedereen wel bekend mee is. Meringue’s worden met eiwitten gemaakt en kunnen nog wat rauw zijn. Oplossing? Vegan Schuimpjes!
Ik was saladjars voor mijn bedrijf aan het maken met kikkererwten en kwam op eens op het idee om het kikkererwtenvocht te gebruiken om het recept voor vegan meringue uit te proberen. Ik ben dol op merigue vooral met feestdagen als Kerst en Pasen haal ik ze maar wat graag in huis. Nu ben ik zwanger en de voor verpakte uit de winkel zou wil wel halen, maar zelf maken met eieren? Niet zo snel. Daarom probeerde ik de vegan schuimpjes eens.
Eerlijk is eerlijk, het smaakt niet helemaal hetzelfde. De vegan meringue’s hebben wel een beetje kikkererwten smaak (zeker als je niet genoeg suiker toevoegt). Toch vindt ik het de perfecte oplossing voor kids met ‘ei-allergie’ en zwangere vrouwen. Of natuurlijk als je vegan bent!
Nou is het mixen nog al een workout voor je armen, maar laat ze lekker de meringue op de bakplaat spuiten.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Giet de kikkererwten af en vang de kikkererwtenvocht op in een diepe bak geschikt voor een mixer. Voeg 1 etlp citroensap aan het kikkererwtenvocht. Mix het door elkaar met een handmixer voor 10-15 minuten. Tot dat je witte pieken kan maken. Hier is heel veel geduld voor nodig en armkracht! |
3
Done
|
Zeef de fijne suiker boven de meringue en mix dit door elkaar. De meringue is helemaal klaar als je de kom boven je hoofd kan houden zonder dat er iets uitvalt. Doe de meringue in een spuitzak. Heb je deze niet kun je ook een boterhamzakje gebruiken of eventueel gewoon een eetlepel gebruiken. Spuit toefjes van de meringue op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat wel genoeg ruimte tussen de toefjes, deze kunnen nog in zakken. |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 80 minuten. Let op de meringue niet te bruin wordt qua kleur. Maak de oven tussendoor niet open want dan zakken ze in. Haal de schuimpjes uit de oven. De buitenkant mag wel wat mee veren, maar moet niet te zacht zijn. Laat de schuimpjes compleet afkoelen. |