3-4 aardappelen (vastkokend) | |
100 gram kruidenboter | |
1 etlp olijfolie (met kruiden of zonder) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ook lekker bij de BBQ
Met dit heerlijke weer gaat uiteraard de barbecue aan, zo ook bij ons afgelopen weekend. Al is het alleen maar om een lekker stukje vlees voor bij de rest van het eten te doen. Na twee avonden barbecueën besloten we gewoon aardappels en groenten met wat vlees van de barbecue te maken. Ik dacht heerlijk gepofte aardappels. Alleen was ik vergeten te kijken of we wel nog aluminiumfolie in huis hadden. Niet dus! Plan B werd het. Wat kon ik gaan doen met die grote aardappels dat net zo lekker zou zijn als gepofte aardappels: hasselback aardappelen uit de oven.
Ik had nog nooit hasselback aardappels zelf gemaakt, maar eigenlijk is het een onwijs simpel recept wat alleen wel 50+ minuten in de oven moet. Ik maakte dit recept met alleen kruidenboter, waar ik vervolgens nog wat creme fraîche aan toevoegde (en voor de volwassen wat zeezout). Echter kun je ze ook bakken met een blaadje laurier ertussen of geraspte kaas. De olie waar ik de pan mee invette was rozemarijn olijfolie, dit geeft nog eens een extra smaak dementie.
Voor volwassenen raad ik 1 aardappel per persoon aan en voor kinderen is een halve aardappel meer dan genoeg. Wij deelde met ze drieën (logan 2,5 jaar oud) 2 grote aardappels. Serveer de aardappels bij de barbecue of zoals wij hadden gedaan gewoon bij wat groenten en vlees.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal (groot genoeg voor de aardappelen) in met olie. |
2
Done
|
Maak de aardappelen schoon en snij ze in dunne plakjes zonder helemaal door te snijden. Leg de aardappelen in de ovenschaal. Smelt de kruidenboter in een kommetje in de magnetron of in een pannetje. Giet de kruidenboter over de aardappelen. Zet de ovenschaal in de oven voor 40 minuten. Zet de oven vervolgens op grilstand en laat de aardappels nog eens 10-15 minuten in de oven staan. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de olie nog over de aardappels. |