Arabische visschotel met rijst

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram rijst
2 paprika
1 courgette
200 gram sperziebonen
200 gram kikkererwten
4 etlp arrabbiata pesto
300 gram pangasiusfilet
In huis
1 etlp olie
200 ml water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Familie maaltijd / Babyvoeding

Directions

Arabische visschotel met rijst

Als wij geen inspiratie meer hebben of boodschappen thuis willen laten bezorgen, bestellen wij wel eens de Allerhande Box. Makkelijke, lekkere en gezonde recepten voor de doordeweekse maaltijd en je kunt kiezen uit meerdere gerechten. Vooral aan het einde van mijn zwangerschap is deze box ideaal. Ook omdat je dus de boodschappen voor de rest van de week er gratis bij kan bestellen. Een tijdje terug hadden we een box waar onder andere dit gerecht bij zat: Arabische visschotel met rijst.

Arabische gerechten zijn vaak heel kruidig en daarmee natuurlijk lekker smaakvol. Echter wist ik niet of dit meteen zou aan slaan bij mijn kleine chef. Voor de Arabische visschotel wordt echter alleen pesto arrabbiata. Het aantal kruidens valt dus mee en ook de smaak explotie. Perfect voor de aller kleinste foodies in wording. Een maaltijd voor het hele gezin. Van baby (ongeveer 7/9 maanden) tot de rest van het gezin. Serveer je het gerecht als babyvoeding, dan kun je zelf bepalen of je de ingrediënten wat fijner maakt of zelfs pureert of gewoon zo serveert. Genieten maar!

Steps

1
Done

Breng een pan water aan de kook. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2
Done

Was de paprika en courgette. | Snij de paprika door de helft, verwijder de steel en de zaadlijst. Snij de paprika in blokjes. | Snij de uiteinde van de courgette en snij hem door de helft. Snij de rest in halve maantjes van 1 cm. | Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met water. | Indien nodig snij de uiteinden van de sperciebonen af en halveer ze. | Snij de vis in blokjes van 2 cm. |

3
Done

Verhit 1 etlp olie in een wokpan. | Voeg de groenten en kikkererwten en wok de groenten voor 5 minuten. | Voeg de arrabbiata pesto en water toe en breng aan de kook. | Zet het vuur iets lager, zodat het blijft pruttelen. | Voeg de vis toe en bedek de pan met een deksel. Laat de pan 4-5 minuten stoven.|

4
Done

Serveren

Babyvoeding: Snij of prak de visschotel iets en meng het door de rijst.
Familie maaltijd: Serveer de rijst bij de visschotel.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Rocky Road Cheesecake - Babies Kitchen
previous
Rocky Road Cheesecake
Bananen Karamel Cheesecake no bake - Babies Kitchen
next
Bananen Karamel Cheesecake (No Bake)

Add Your Comment