400 gram Penne Pasta | |
350 gram Kipdijfilet | |
300 gram Verse bladsprinazie | |
250 gram cherry tomaten | |
90 gram pesto | |
150 ml kookroom | |
geraspte kaas | |
In Huis |
|
zout en peper | |
1 etlp olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Tijdens mijn zwangerschap belande ik jammer genoeg meerdere malen in het ziekenhuis. Een opname in het ziekenhuis met overnachting betekend: ziekenhuis eten (lees ook mijn insta-blog hierover) iets waar niemand blij van wordt. Tegenwoordig krijg je niet zo maar een maaltijd, maar heb je opties. Maar ook van die opties (en vooral de foto’s die er soms bij staan) zijn om te huilen. Je weet namelijk dat het veredelde massa-productie magnetron maaltijden zijn. Is er dan een maaltijd die te eten is, dan bestel je die nog een keer. Just to be save. Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis was zo’n maaltijd pasta pesto kip. Gewoon pasta met groenten en kip, want die pesto was ver te zoeken. Ik heb hem wel van de 7 nachten, 3 keer besteld.
Thuis eten wij zeker één keer per week pasta. Als we echt geen inspiratie hebben wordt het gewoon bolognese of dat nou met mickey mouse pasta is of met spaghetti. Lekker makkelijk en snel en ja gewoon met een potje pasta saus uit de winkel. Soms wil ik ook gewoon wat anders al is het al om Logan andere opties te bieden. Spinazie spaghetti bijvoorbeeld zijn absolute favoriet.
Geïnspireerd door de niet al te walgelijk pasta maaltijd uit het ziekenhuis besloot ik eens pasta pesto kip zelf te maken. Een niet te heftige pasta saus met wat extra groenten er door heen. Ook hier heb ik gewoon een potje pesto gebruikt uit de winkel, want soms heb je gewoon niet die extra 5 minuten om zelf pesto te maken. Heb je die wel dan is dat natuurlijk zoveel lekkerder!
1
Done
|
PastaBreng een pan water aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af. |
2
Done
|
Pesto KipSnij de kip in stukjes en kruid met wat zout en peper. | Was en snij de cherry tomaten door de helft. | Snij de bladspinazie fijn. | Verhit 1 etlp olie in een koekenpan. | Bak de kip goudbruin en gaar in de pan. | Voeg de spinazie en tomaten toe. | Voeg de kookroom en pesto toe en roer de saus goed door de kip en groenten. Laat dit nog 4 minuten staan. Voeg de pasta toe aan de saus en roer alles door elkaar. Serveer de pesto pasta kip met wat geraspte kaas. |