1 etlp melk | |
100 gram suiker | |
150 gram + extra bloem | |
75 gram boter (zacht) | |
1 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
75 gram bruine basterdsuiker | |
3 tlp speculaaskruiden | |
In huis |
|
huishoudfolie | |
bakplaat | |
bakpapier | |
deegroller | |
uitsteek vormpjes of speculaasplank |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas
Het is herfst wat betekend dat er regelmatig wat regenachtige dagen zijn. Met een kleine stuiterbal thuis, lijkt het huis daardoor wel eens te klein. Vooral we nu ook een kleine dame hebben die aandacht wil. De hele dag voor de tv hangen ben ik geen voorstander van en zelf spelen lukt vaak 2 uurtjes, maar dan gaat hij op zoek naar wat nieuws. Toen het laatst weer zo’n druilerige dag was kwam meneer zelf met een idee: ‘Mama zullen wij koekjes bakken?’ Hij is pas 3 maar het is duidelijk wiens kind hij is !
De feestdagen draaien bij ons in de familie om: koekjes bakken! Sinterklaas is in het land en dat betekend tijd voor speculaas koekjes. Origineel horen speculaasjes gemaakt te worden in een speculaasplank. Zelf heb ik er geen en ik verwacht ook eerlijk gezegd niet dat jullie er een rond hebben liggen. Voor dit recept heb ik daarom gewoon koekjes uitsteek vormpjes gebruikt. Sinterklaas geeft de liever kindjes cadeautjes dus waarom niet leuke speelgoed vormpjes gebruiken past zo ook bij de Sint.
Bakken met je Kids Tip
Het deeg moet minimaal een half uur in de koelkast opstijven, dus zijn je kids nogal wat ongeduldig maak dan het deeg van tevoren. Al is lekker je handen vies maken en het deeg kneden ook voor die kleine handjes altijd een leuk klein klusje.
1
Done
|
In een kleine steelpan verwarm de melk met de suiker op een laag vuur tot de suiker opgelost is. | Maak je werkblad schoon en leg de bloem, bakpoeder, bruine suiker en speculaaskruiden erop. Maak een kuil in het midden van de bloem en leg hier de boter in en schenk het melk mengsel erbij. Meng en kneed alles tot een goed gemengd en soepel deeg. | Pak het deeg in wat huishoudfolie en leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
Haal het deeg uit de koelkast en kneed nog eens goed door. | Strooi wat bloem op een schoon werkblad en rol het deeg uit. | Steek de koekvormpjes uit en leg deze op een bakplaat. | Bak de koekjes voor 10-12 minuten. | Laat de koekjes compleet afkoelen. |