50 gram quinoa | |
50 gram frambozen | |
2 Perzik |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Elke foodlover, zelfs die recepten zelf maken, hebben wel eens wat inspiratie nodig. Op zoek naar nieuwe combinaties van ingrediënten voor babyvoeding zocht ik op Pinterest. Ik kwam op het recept Peach + Raspberry + Quinoa Chunky Puree van BabyFoode. Quinoa, een ingrediënt wat ik zelf erg lekker vind. Echter nog niet voor de kleine geprobeerd. Ik besloot van het babyfoode recept een perzik en frambozen quinoa-ontbijt te maken.
Rond quinoa hangt nog al een hype als superfood. In Zuid-Amerika is het echter net zo gebruikelijk als rijst. Je kunt quinoa net als rijst of couscous voor veel gerechten gebruiken. Daarnaast is echt glutenvrij waardoor meteen heel erg geschikt voor baby’s.
Voor mijzelf vindt ik het lekker om te roerbakken met quinoa. Voor onze kleine man ging ik nu met het ingrediënt aan de slag voor een fruit ontbijtje. Quinoa kan namelijk heel goed met fruit gecombineerd worden en is zo zacht dat het een lekker babyhapje wordt. Het beviel de kleine foodie in opleiding heel erg. Fijn, kan hij dit in plaats van zijn ochtend papje eten.
1
Done
|
Spoel de quinoa af. |
2
Done
|
Schil de perziken en snij ze in stukjes. |
3
Done
|
Giet het quinoa-fruitmengsel in een zeef met een kom eronder om het vocht op te vangen. Pureer het mengsel in een blender of met een staafmixer. Indien nodig kun je wat van de opgevangen vocht erbij doen. Serveer warm of koud |
4
Done
|
BewarenKoelkast - 3 dagen |