1 rol (270 gram) bladerdeeg | |
3 eieren | |
140 gram creme fraice | |
2 etlp Hollandsche groentekruiden | |
130 gram oude Kaas (geraspt) | |
300 gram broccoli | |
300 gram paprika | |
In Huis |
|
ronde springvorm (24 cm) | |
bakspray of boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Wij zitten in een paprika fase. Logan is helemaal verslaaft aan paprika’s. Fijn! Wat zeur je nou? je kind wil vrijwillig groenten eten, dat is toch geweldig. Vind ik ook! Ik ben er ook heel blij mee. Wel een beetje raar dat hij soms om 9.00 ’s morgens als ontbijt ook al graag een paprika wilt eten. Nee zelfs dan zeg ik geen nee, als hij maar zijn boterham heeft gegeten. Naast paprika is meneer ook fan van broccoli. Vooral broccoli stamppot. Laatst had hij op de opvang een broccoli taart (quiche) gemaakt met de leidster en andere kindjes en juist dat vond hij dat mama nu ook moest maken. Er stond mij dus wat te wachten en gezien paprika ook zo’n succes is besloot ik een broccoli paprika taart te maken. Taart!? Okay een hartige taart of misschien kan je het beter een quiche noemen. Het was een succes. Heel erg lekker en ook goed vullend. Wie wil er nou geen taart voor avondeten?
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Het is niet erg als het bladerdeeg iets overlapt. |
2
Done
|
Klop de eieren los samen met de creme fraîche, de Hollandse groentekruiden en geraspte kaas. | Snij de kleine broccoli roosjes van de steeltjes. | Verwijder de steel en de zaadlijst van de paprika en snij de paprika in dunne reepjes. | In een grote kom meng de broccoli, paprika en het ei-mengsel. Roer goed door elkaar en schenk het over in de springvorm. | Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 60 minuten gaar. | Haal de taart uit de oven en serveer direct. |