tomatenpuree | |
1/3 courgette | |
1/2 paprika | |
1 handje kaas (geraspt) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vorige week at ik alleen met Logan. Toen ik vroeg wat hij wou eten zei hij pasta (had ik kunnen weten). Zelf had ik compleet iets anders in gedachten, maar gezien ik zelf ook iets anders wou gaf ik toe. Snel dus een pasta in elkaar flansen met wat we in huis hebben. Iets wat ik wel vaker doe, gezien Logan ook wel eens pasta voor lunch wil. Pasta heb ik altijd wel in huis, maar saus of andere ingrediënten dat is niet altijd het geval. Zeker niet voor 1 a 2 kleine porties. Ik besloot daarom mijn go-to snelle vega pastasaus te maken. Met een paar ingrediënten heb je een heerlijke vegetarische rode saus, die je grof of pureren kan. Logan schrikt niet zo van groenten dus ik laat het altijd grof. Heb je echter een moeilijke eter, pureer de saus dan gewoon en de groenten zijn verstopt.
Heb jij een snelle improvisatie recept voor je kids? Laat het mij weten in de comments.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
Was en verwijder de steel en zaadlijst van de paprika. | Was de courgette en snij deze en de paprika in kleine blokjes. | |
3
Done
|
Verwarm 1 etlp olijfolie in een koekenpan. | Bak de courgette en paprika 6-8 minuten tot ze zacht zijn. | Voeg de tomatenpuree toe met 150 ml kokendwater (gebruik bijvoorbeeld kookvocht van de pasta). Roer alles door elkaar tot de saus de substantie heeft die jij wenselijk vind. Laat dit 4 minuten staan. | Haal de pan van het fornuis en roer de geraspte kaas er doorheen. | De saus is klaar om over de pasta te gaan. |