260 gram bloem | |
3 tlp baking powder | |
1 tlp baking soda | |
1/2 tlp zout | |
1 tlp kaneel | |
2 tlp pumpkin spice | |
2 etlp basterd suiker | |
125 ml karnemelk | |
250 ml havermelk (of gewone melk) | |
400 gram pompoenpuree | |
1 ei | |
boter of kokosolie | |
Topping |
|
(ahorn) siroop | |
poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
12+ maanden
Het pompoen seizoen is mijn favoriete seizoen en ik denk dat mijn familie er een beetje gek van wordt. Mijn man bijvoorbeeld houdt helemaal niet van pompoen. Althans hij is er niet dol op. Mijn kids gelukkig wel en dus ben ik lekker aan het bakken en koken met pompoen. De aankomende weken zullen jullie dan ook genoeg pompoen recepten op de blog zien. Dus ik hoop dat jullie wat pompoenpuree klaar hebben staan. Ik weet zeker dat jullie je dag willen beginnen met pumpkin spice pancakes.
American Pancakes zijn mijn favoriet. Ontbijt, lunch of diner. Hier kan je mij echt wakker voor maken. Tijdens mijn zwangerschap maakte ik ze zelfs om 22:00 omdat ik er zoń zin in had. Deze pompoen variant maak ik ook maar wat graag. Het voelt als een warme deken die je in het najaar wel weer van zolder kunt pakken.
Ingrediënten Toegelicht:
1
Done
|
In een kom meng de bloem, baking powder, baking soda, zout, kaneel, pumpkin spice en suiker. | Voeg de karnemelk, (haver)melk, pompoenpuree en ei toen en mix alles door elkaar tot een gladbeslag. | |
2
Done
|
Verhit 1 etlp boter of kokosolie in een koekenpan. | Schep 2 etlp beslag in de pan. Je maakt kleine dikke Amerikaanse pannenkoeken. Het beslag moet dus niet in de hele pan. Je kunt 3 pannenkoeken tegelijkertijd in één pan maken. | Als de bovenkant van de pannenkoeken beginnen te bubbelen kun je de pannenkoeken om draaien. Na ongever 3-4 min. |
3
Done
|
Serveer 2-3 pannenkoeken op elkaar met wat poedersuiker en warme (ahorn) siroop. |
4
Done
|
Over? BewarenHeb je pannenkoeken over? Bewaar deze dan in de koelkast 2 dagen of in de vriezer 2 weken. |