Vegetarische Pompoen Curry

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram Rijst
500 gram pompoen
1/2 courgette
1 paprika
50 gram champignons
1 tlp korianderpoeder
60 ml melk (plantaardig)
50 gram verse bladspinazie
saus
2 etlp sojasaus
1 etlp honing
1 tlp maïzena
3 etlp water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Snelle Maaltijd

Directions

Vegetarische Pompoen Curry

Komt ze weer met haar pompoen hoor ik jullie denken. Noworries de feestdagen staan voor de deur. Pompoen recepten maken dus langzaam klaar voor meer feestelijke recepten. Al is de pompoen echt een oktober groente, vandaag gewoon nog lekker een pompoen recept. Een vegetarische pompoen curry staat namelijk op het menu. Bij pompoen en curry hoor ik je vast niet denken. Nou dat is een snelle maaltijd die in 30 minuten op tafel staat. Dit recept is dat wel. In het nieuwe jaar wil ik elke maandag een snelle maaltijd posten die binnen 30 minuten op tafel staat en het liefst ook niet uit te veel ingrediënten bestaat. Al helemaal niet allerlei kruiden en sauzen. Maaltijden waar jij als ouder (of misschien wel niet ouder) denk he lekker makkelijk met flink wat groente na het werk maken. Hup gezellig het gezin aan tafel. Dat gevoel. Ik heb voor het nieuwe jaar al een aantal lekkere recepten als deze vegetarische curry klaar staan, maar gezien het nog net pompoen seizoen is. Wou ik jullie deze nu alvast laten voor proeven.


TIP! Denk je nou bij een van de groenten of bijvoorbeeld de champignons meteen. Bleah dat lust ik niet. Vervang het dan door een ander ingrediënt. Voor de pompoen curry is immers de pompoen het belangrijkst. De andere groente kun je echt wel aanpassen. Babyvoeding: Hou wat van de groente voor jouw baby apart voor je er saus bij doet. Vanaf 7 maanden kun je heel goed de groente serveren. Vanaf 9 maanden kun je er 1 etlp rijst bij doen.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Saus

In een kom meng de sojasaus, honing, maïzena en water tot een gladde saus.

2
Done

Rijst

Breng een pan water aan de kook voor de rijst. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
Done

Voorbereiding groente

Schil de pompoen en verwijder eventueel de zaadlijst.| Snij de pompoen in kleine blokjes. Te grote van een dobbelsteen.| Was de courgette en paprika. | Snij de courgette in blokjes en de paprika in reepjes. | Maak de champignons schoon en snij in plakjes. | Was de spinazie eventueel.

4
Done

Curry

Zet een wok op het fornuis met 70 ml water en de pompoen stukjes.| Breng het water aan de kook en laat de pompoen vervolgens 5 minuten staan, terwijl je geregeld in de pan roert. |

5
Done

Voeg de paprika, courgette, champignons, koriander en een snufje peper toe aan de pompoen. | Roer alles goed door de pompoen en roerbak 5 minuten. | Voeg de melk en saus toe en breng dit langzaam aan de kook. Laat nog eens 5 minuten staan zodat de saus in dikt en groente gaar worden. | Als de groente gaar zijn (voornamelijk de pompoen), zet het fornuis uit en roer de spinazie door de curry.

6
Done

Schep de rijst op de borden met daarop de vegetarische pompoen curry. | Gezellig samen eten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Babyproof Prei Schotel | Babies Kitchen
previous
Babyproof Prei Schotel
Pompoen met Spruitjes | Babies Kitchen
next
Pompoen met Spruitjes [Babyvoeding]

Add Your Comment