1 pak appeltaartmix | |
175 gram boter (ongezout) | |
1 ei | |
3 appels | |
3 peren | |
30 gram suiker | |
2 tlp koekkruiden |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Na het plukken van appels en peren bij de boomgaart van Olmenhorst, wou Logan uiteraard taart bakken. Nee geen appeltaart hij wou een appel-peren taart. Tuurlijk jongen dan maken wij dat toch. Nou had ik zelf de bodem kunnen maken van niets. Is dat waar je naar op zoek bent dan raad ik je voor nu te gaan naar recepten van foodblogs als die van Laura’s Bakery of 24 Kitchen. Ik heb namelijk gewoon een doosje appeltaartmix uit de winkel gehaald om de korst/bodem te maken.
Wie weet dat ik binnenkort wel nog eens zonder pakje uit de winkel eens appeltaart maak. Met kinderen is het echter soms makkelijker om gewoon even een doosje in de winkel te kopen, waar alles al in zit en je gewoon moet mixen, vormen, vullen en hup de oven in.
Hoe vond Logan zijn bedachte appel en perentaart? Heerlijk! Niet alles is opgekomen, want die week hadden we ook al andere recepten gemaakt, maar we hebben wel lekker gesmuld. Mama een kopje thee erbij en lekker knus op de bank. Gezellig in het najaar samen bakken.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (20-24 cm) in met boter of bakspray. | Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. |
2
Done
|
BodemIn een kom mix de boterzacht. | Voeg 2/3 van het ei toe aan de boter. | Voeg de appeltaartmix toe en mix tot een deeg. [Geeft de doos van jouw appeltaartmix iets anders aan volg dit dan]. | Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3 van de deeg. |
3
Done
|
VullingSchil en snij de appels en peren in kleine blokjes. | Meng de appels en peren met de suiker en de koekkruiden. | Doe de vulling in de taart. |
4
Done
|
Doe wat bloem op een schoon aanrecht blad. | Rol het overige deeg uit. | Leg het deeg op de taart zodat de bovenkant helemaal bedekt is. Snij de randen af en snij in het midden een kruisje. | Besmeer het deeg met het overige ei-mengsel in. | Zet de appeltaart in de oven voor 60 minuten. Als het deeg gaar en goudbruin is. | Kleurt de bovenkant te snel doe hier dan wat aluminiumfolie op. | Laat de appel-perentaart compleet afkoelen. |