Kip Hawaii Traybake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram kip
500 gram ananas (blik of vers)
800 gram zoete aardappel
3 stuks paprika
zout en peper
Dressing
2 etlp ananassap (mag uit het blik)
1 tlp sojasaus
1 etlp olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Traybake

Directions

Kip Hawaii Traybake

Logan is dol op ananas. Gewoon zo, in een smoothie, op zijn pizza of lekker in een gerecht. Precies de reden dat wij eigenlijk altijd een blikje ananas in huis hebben. Ja, vers is natuurlijk het lekkerste maar als het niet in het seizoen is. Of als het toch op een pizza gaat, dan gebruik ik gewoon ananas in blik. Ook dan heb je natuurlijk diverse varianten ananas op siroop of ananas op sap. Ik raad aan altijd ananas op sap te kopen. Hier zit veel minder suiker in. Ook is goed op de verpakking te kijken. Waarom begin ik over ananas? Wij aten laatst namelijk een kip Hawaii traybake. Misschien ken je wel de chicken tonight met ananas. Daar is dit recept een soort van op gebaseerd.

Zoals al mijn traybakes is dit gerecht binnen 30 minuten op tafel staat. Het meeste werk zoals altijd is alles schillen, wassen en snijden. Mocht je dus weinig tijd hebben, dan zou je de groenten de avond ervoor al klaar kunnen zetten op de bakplaat. Ik zal wel pas op de dag zelf de kip toevoegen. Nu maar eens bedenken wat mijn volgende traybake recept zal worden.

Mocht je nog ideeën of suggesties hebben. Laat het achter in een reactie hieronder.


TIP
Gebruik voor de sojasaus het liefst zo zoutarm sojasaus. Uiteraard beter voor de kids.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. | Was de paprika verwijder de zaadlijst en steel en snij de rest in stukjes. | Snij de ananas in stukjes. (Gebruik je verse snij dan de schil uiteraard er af). | Kruid de kip met een klein beetje zout en peper en snij de kip in blokjes. | Let de zoete aardappel, paprika, ananas en kip of de bakplaat.

3
Done

In een kom meng de ananassap, olie en sojasaus door elkaar. | Schenk de dressing over de groente en kip en hussel alles door elkaar. | Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. | Haal de bakplaat uit de oven, hussel alles nog eens door elkaar en zet nog een 10 minuten in de oven.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Nacho Fries met Pulled Oats | Babies Kitchen
previous
Nacho Fries met Pulled Oats
Quinoa en Kikkererwten met Kippengehakt | Babies Kitchen
next
Quinoa en Kikkererwten met Kippengehakt

Add Your Comment